Kezdőlap > Kultúra > Zene
Zene

Titkokat feltáró évadot indít a Pannon Filharmonikusok

2024. szeptember 27. péntek, 14:52 Zene
PDF

A Pannon Filharmonikusok Titok címmel hirdette meg a 2024/2025-ös évadát, amely 2024. szeptember 12-én kezdődött Kesselyák Gergely Isteni költemény című bérletnyitó koncertjével a Kodály Központban. A zenekar nem csupán a vezető karmester által bemutatni kívánt „szép” XX. század titkait kívánja felfedni ebben az évadban, hanem a PFZ olyan titkaira keresi a választ többek közt, hogy vajon miért az egyik legnépszerűbb zenekar a közönség, a muzsikusok és a vendégművészek körében is? Az évadban a világ neves egyetemeiről kikerült kilenc vezető művész csatlakozik a társulathoz, dirigálnak a korábbi vezető karmesterek, és a klasszikus zenei szcéna legkiválóbb szólistái érkeznek Pécsre a Kodály Központba, Budapestre a Müpába, Bécsbe a Musikvereinba, és idéntől Eszékre is, ahol az újonnan nyíló koncertterem rezidensi feladataira kérték fel a pécsi együttest.

 

Jön a Pécsi Napok

2024. szeptember 05. csütörtök, 12:05 Zene
PDF

A sztárfellépők – Wellhello, Honeybeast, Brains – mellett borászatok, gasztro- és kézműves kitelepülők várják a vendégeket a pécsi Széchenyi téren szeptember 18-22. között. Koncertet ad a Pannon Filharmonikusok, a Romengo, lesz Omega emlékkoncert az Asterix közreműködésével, Tanuló Város Fesztivál, Bor és Dal Ünnepe, Nemzetközi Horvát Fesztivál és megannyi kiegészítő program! A programok ingyenesek!

 

Jurtákban is mesélnek a Szamárfül Fesztiválon

Zene
PDF

Az év legnagyobb gyerekmulatsága várja a nyárzáró élményekre éhes fiatalokat: augusztus 23-25. között Pécsett ismét jön a Szamárfül Fesztivál! Itt lesz a Rutkai Bori Banda, Varró Dani, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki zenekar, a Buborék együttes, izgalmas bábszínházi előadások és milliónyi ingyenes családi program! Minden családnak irány a Zsolnay Negyed!

 

Amikor fűbe heveredhet egész Pécs – jön a Zsolnay Piknik

2024. május 10. péntek, 11:17 Zene
PDF

Kulturális csemegék a szabadban! A Zsolnay Negyed parkjában piknikpokrócokon üldögélve élvezhetjük a jó időt és a jó programokat! A Zsolnay Pikniken fellép Malek Andrea, de lesz rock’n’roll, flamenco, slam poetry és a 90-es évek legjobb magyar popdalai is megelevenednek június 1-jén és 2-án! (Fotó: Tóth László)

 


1. oldal / 11
Hirdetés
Hirdetés