Kezdőlap > Kultúra > Színház
Színház

Sűrű és intenzív évadon van túl a Bóbita

2024. július 07. vasárnap, 14:51 Major Zoltán Színház
PDF

Júniusban a Kacor király turnézott a Bóbita Bábszínházzal Erdélyben, illetve a hónap vége felé Kecskemétre vitték a Lenka és Palkó, továbbá a Pityi Palkó című előadásaikat. Sramó Gábor igazgatóval értékeltük a turné és a szakmai találkozó tapasztalatait, illetve beszélgettünk az elmúlt évadról, amit számos új taggal kezdett a társulat, és aminek során többféle előadás született. (Képünkön: Jelenet a Kacor király című előadásból. Fotó forrása: Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház)

 

Az ajándék – egyedi élmény színésznek és nézőnek egyaránt

2024. június 02. vasárnap, 13:29 Major Zoltán Színház
PDF

Különleges előadást mutattak be május 23-án és 24-én az Escargo Szobaszínházban, amelyet a Bóbita Bábszínház művészei játszottak, a közönség hathatós közreműködésével. Az ajándék folytatja az #Apa, anya, én című darabbal megkezdett családi tematikájú sort, amelynek születéséről Tóth Zoltánnal, az előadás rendezőjével beszélgettünk többek között arról, miképp változik meg minden egy családban, ha gyermek érkezik. (Fotók forrása: Bóbita Bábszínház)

 

Pityi Palkó – a hős, aki megküzd az időért, hogy ebédelhessen egy jót

2024. május 18. szombat, 14:24 Major Zoltán Színház
PDF

Rendkívül szórakoztató új előadást mutatott be május 11-én a Bóbita Bábszínház. Egy hamisítatlan vásári bábjátékot kacaghatott végig a közönség, amelynek főhőse Pityi Palkó, aki nagy kalandra indul, mert megállt az idő, és így az ebédidő se jön el. Ez pedig tarthatatlan állapot! Az előadás rendezőjével, Bonczidai Dezsővel beszélgettünk a darab nem mindennapi születési körülményeiről, illetve a vásári bábjátékok sajátosságairól, és hogy hogyan illik be a Pityi Palkó a műfaj hagyományaiba. (Képünkön: az előadás bábjai és Szabó Dalma, a Pityi Palkó egyik szereplője. Fotó forrása: Bóbita Bábszínház).

 

12 bemutató, melyből 3 ősbemutató - Minőség minden műfajban a Pécsi Nemzeti Színház repertoárján

Színház
PDF

Még javában tart a színházi évad, ám a Pécsi Nemzeti Színház vezetése már a jövő évad tervét is kihirdette 2024. április 26-án. Lipics Zsolt igazgató a Színház téren tartott nyilvános eseményre a már hagyományos és nagyon népszerű ingyenes Erkélykoncert keretében invitálta a Színház térre a kedves színházat szerető, érdeklődő közönséget és a sajtó képviselőit.

 


1. oldal / 13
Hirdetés
Hirdetés