A híd még túl messze van, de azért már épül

Közélet
PDF
Ennél ugyan többet ígértek az építők keddre, de azért ez sem kevés! Megkezdődött Pécsett, a Zsolnay-negyedben, az úton átívelő hatalmas gyalogoshíd összeszerelése. Ebből persze jelenleg csak keveset lehet észlelni, de folyatása következik. Legalábbis a látottakból, a helyszínen erre lehetett következtetni.
Már elkezdődött, de még sok van vissza hídépítésből (képünkön).


A forgalom egyelőre zavartalan Pécs egyik legforgalmasabb útján. De nem lesz így hamarosan, ha megkezdődnek azok a munkálatok, amikor az autósokat kénytelenek lesznek korlátozni, bizonyos szempontból. Mert midőn az úttest fölött lévő szakasz következik, akkor a négy sávból csupán kettőn roboghatnak majd a gépjárművek. Akkor pedig érthető módon torlódások fognak kialakulni, erre mindenki bátran fogadhat.

Egyelőre sok nem tűnik elő a dolgokból, de azt magabiztosan kijelenthetjük, látványos elemről lesz szó, amikor a két oldal összeér. A művészeti negyedben veszélymentes lesz az átkelés, az egyik oldalról a másikra.

Alig szám méterrel távolabb s lázas építkezés folyik. A Balokány-ligetben az elbontott kerítés helyett egy szebbet, kisebbet építenek szorgos kezek, miközben úthengerek, földmunkagépek 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés