Elfújta a szél – a pozdorjalemezt

Közélet
PDF
A „Magasház” néven elhíresült pécsi épületet már rengeteg gondot, kárt okozott a városnak az elmúlt évtizedekben. Ehhez képest valóban csekélység, hogy a körülötte lévő kerítést rendszeresen megtépázza a szél. Ilyenkor persze minden megy, amerre az elemek repítik. Szerencsére kedden hajnalban, illetve délelőtt baleset nem történt, de ez csak a véletlen műve volt.



Elfújta a szél – írta Margaret Mitchell, a nagysikerű könyvének címekét a fordító. Nos, jelen esetben szó sincsen világméretű örömmámorról, csak a szégyenről, a tehetetlenségről, meg a csúfságról. Mert azt a gyakran szinte atomjaira hulló tákolmányt, ami körülveszi a betontengert, mindennek lehetne nevezni, de leginkább ocsmányságnak.

Mivel pedig egyre jobban szeretem az olcsó demagógiát, hát Európa Kulturális Fővárosában, a belvároshoz alig ezer méterre talán lehetne valamint tenni a dolog ellen. Ha már a „töketlenkedés” nem ismer határokat, akkor legalább a sérülésveszélyes, fából, drótból összetákolt förmedvénynél a közvetlen károk esélyét illene megelőzni.

Mert tudjuk, ha ott a baj, kicsi, netán nagy, akkor annak persze nem lesz gazdája. Vagy maga a szél lesz a bűnös, amelyik fúj, néha cudarul.  

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-10-19 20:00
Köszönöm, hogy végre megemlítődik.
A Magasháznál szélcsatorna van, v. csak a hatalmas felület összegyűjti az orkánt, de az biztos, hogy itt rettenetek vannak.

Az eső fellazítja a seregnyi plakátot, a szél letépi, hordja mindenfelé, s ez évek óta így megy!!!

Ledönti a tákolmányokat, vagyis a teljes rendezetlenség, szemét szemét hátán.

Ahogy illenék a Balokány pagodáját rendbe hozni, legalább ennyire illenék a Magasháznál is végre EKF-színvonalat megkövetelni.

Sőt. Lehet, hogy még jobban!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés