Még csak hosszában áll a híd, de már a helyszínen

Közélet
Alakul a dolog! Mármint Pécs legújabb látványosságának helyzete. A Zsolnay-negyed szemet vonzó eleme lesz az a vasszerkezet, ami az északi részt köti majd össze a délivel, az út fölött. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa fejlesztések közül a legnagyobb késéssel épülő nagyberuházás egyik fontos, fontos részeként, egy hidat fognak beemelni a helyére a szakemberek, nehézgépek segítségével.

A híd (képünkön), a földön is látványos, de akkor lesz igazán érdekes, ha a helyére kerül.
Jelenleg még csak hosszában, az úttesten fekszik a szerkezet, de már így is lehet látni, hogy elég hatalmas darabról van szó. A Budapest felől a városközpontba haladó oldalon ezért szűkül le az úttest. Csak két sáv járható, ám ennyi bosszúságot talán érdemes elviselni azért, amit végeredményként kaphatnak a pécsiek, ha befejeződik a művelet.

A művészet negyed biztonságát szolgálja majd a műtárgy, ami több emelet magasan halad át az útpálya felett. Ezért aztán a Zsolnayról elnevezett gyár régi portáját teljesen el kellett bontani, de sebaj, áldozatok nélkül semmi sem megy a maga útján.

Információink szerint a nagy emelésre csütörtökön estétől péntek hajnalig kerül sor. Ekkor viszont egy időre teljes szélességben lezárják majd a forgalom elől a Zsolnay Vilmos utcát. Azt követően a szerelési munkálatok még folytatódnak, de a gépkocsik már zavartalanul mehetnek alul, amíg a fejük felett vasmunkások végzik a dolgukat.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-10-21 21:36
Erre is igaz a megállapítás, ha "csak" a Zsolnay-negyed átépítése történt volna Pécsett az elmúlt évek bármelyikében, már akkor is nagy gazdagodás ért volna bennünket.

Szóval: ÖRÜLJÜNK, VAN RÁ OK!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-10-21 15:18
Ez tényleg újabb látványosság lesz, amúgy az egész Zsolnay negyed mikor lesz már kész?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés