Festők születésnapja Pécsett

Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF

Szerda este a Tűztorony Galériában a VIII. Magyar Festészet Napja alkalmából kiállítás nyílt a Pécs-Baranya Művészeinek Társasága (PBMT) rendezésében. A tárlaton a csoport alkotóinak festményeiből mutattak be egy csokorra valót, ki újabb, ki már régebben alkotott munkáit hozta el erre az alkalomra. Somody Péter festőművész, az est egyik házigazdája nevezte a jeles eseményt a „festők születésnapjának”, hiszen sok kollégája ott volt a megnyitó kezdetekor, este hat órakor, akik vele együtt örültek ennek a remek kezdeményezésnek.

A megnyitón J. Móker Zsuzsanna a PBMT vezetőségi tagja és Somody Péter, látható, aki köszöntötte művész barátait.

 

 Egy biztos, ünnepnek ünnep volt az esemény, még ha Somody kicsit rezignáltan is beszélt a művészek életkörülményeiről – talán okkal-joggal. Mindenesetre a kiállítás képei között, ahogy a megnyitón elhangzott ne keressünk összefüggést, koncepciót, egyszerűen a művész kollégái így ünneplik a jeles napot, ki-ki elhozta a szívének kedves alkotását.

Nagyszerű dolgokat láthat a szemlélődő, szitanyomatok és olajképek egyaránt találhatók a Pécs Baranya Művészeinek Társasága tagjaitól. Minden egyes alkotás mögött egyéni sorsok, alkotói elképzelések, eltérő technikák vannak. A Tűztorony Galéria kiállítóterme színes forgataggá vált szerda este óta, ahol a meghívón látható Ernszt András „Esti képe” csalogatja a kíváncsiskodókat.

Nem sokáig, így iparkodnia kell annak, aki meg kívánja nézni a tárlatot! November 12-éig hétköznapokon 10-16 óra között látogathatók  a képek. Immár hagyományosan zárása is lesz a kiállításnak, november 12-én 18 órakor találkozhat a közönség az alkotókkal és egy diaporámával színesítve az eseményt az alkotás folyamatáról is hallhat.

Természetesen minden szónál többet mond a látvány, ezért pillantsunk bele egy képgaléria segítségével a megnyitó eseményeibe, és a képek közül is felvillantunk pár alkotást.

 

 

festok1 festok10 festok11 festok13 festok15 festok17 festok19 festok2 festok21 festok22 festok3 festok4 festok5 festok6 festok7 festok9
 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-10-21 15:15
Némelyik kép nagyon-nagyon jó, vagy inkább úgy írom, hogy nagyon tetszik, de manapság kinek van pénze festményekre????
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés