A helyére került a híd, ami érthetetlenül hatalmas

Közélet
PDF
Hosszú előkészületek után, végül a helyére került Pécsett, a Zsolnay Vilmos utca felett átmenő fémszerkezetű hídtest. Akadtak ugyan kisebb technikai jellegű, a daruzással összefüggő gondok, de végül minden akadály elhárult. Az északi és a déli részt összeköti a szerkezet. Cseppet sem hasonlít a Velencében lévő Sóhajok hídjában, ha csak abban nem, hogy aki látja, akár fel is sóhajthat. Minek ide ekkora monstrum?!

A hatalmas fémháló (képünkön) a fémkereskedők támogatásával készült?

Miután kiderült, impozáns látványt nyújt a hatalmas, fémből készült építmény (nem keverendő össze az elmúlt évszázad hatvanas-hetvenes éveiben forgalomban volt Fémépítő játékkal!), azért gondolkodóba is eshetett a gyanútlan szemlélő.

Az még kérdéses, kik és mennyien fognak átkelni a Zsolnay-negyed egyik feléről a másikra, de olyan hatást kelt az egész, mintha a Szovjetunióban tervezték volna, aztán kínai közreműködéssel került volna Pécsre az egész. Nagy országok, nagy tervek, műtárgyak. De, hogy ide ekkora kellett, az nehezen lesz védhető. Ezen a II. Ukrán Front is képes lenne átkelni, harcjárművekkel, ágyúkkal, ki tudja mivel, ha még létezne ilyen egység.

Ez kérem nem híd, itt a két végén hídfőállást lehet kialakítani. A magassága meg különösen lenyűgöző. Nem törpéknek készült, annyi szent. Még a kétméteresnél jóval nagyobb pécsi férfi kosárlabdázók is csak aprócska legényeknek tűnnének rajta. A hosszúságon nem lehet vitatkozni, ha rövidebb lett volna, nem érne át. A szélessége már gyanús, de megnövekedett igényeket is képes lehet kielégíteni. Ám olyan ugrásszerű növekedés az elkövetkező egymillió évben nem képzelhető el az emberek között, ami miatt indokolt lenne a magasság. Még zsiráfok is rácsodálkoznának, ha átkísérnék rajta őket, állatkerti gondozóik.

Egyetlen dolgot megígérhet a Pécsi Riport szerkesztősége. A gigantikus méretek okára rákérdezünk, amit arra lehetőség adódik!

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-10-24 19:50
Kérdezzetek rá, egyébként mindenre érdemes rákérdezni, abból baj nemigen lehet!

Az alul-tervezés általában a gond, hogy a 2010-ben épített megfelel-e 2100-ban is.

Persze, ha azt mondod, hogy Pécsre végre jól felújított BALOKÁNY FÜRDŐ kellene, v. XXI. századi minőségű WELLNES-KÖZPONT, akkor csatlakozom a felvetésedhez.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-10-24 19:40
Ahhoz, hogy minden terhelést és várható magasságot bírjon, sokkal kisebb nemigen lehetett volna.

De azt kérdezem, hogyan takarítják róla a havat, s hogyan akadályozzák meg a bomlott-agyúakat, hogy féltéglát, v. bármit hajítsanak az alant elhúzó járművekre?

Kamera van rajta?

Legyen!

Nekem tetszik a híd, s láthatóan az egész Zsolnay-negyed remek lesz, csak a Balokány-pagoda is legyen felújítva4
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés