Százhúszezer forintos adomány a károsultaknak

Közélet
PDF
A vörösiszap közvetlenül Pécset természetesen nem érintette. De áttételesen, érzelmileg természetesen igen. Ennek okán szerveztek gyűjtést a Pécs2010 Európa Kulturális Főváros Menedzsmentközpont önkéntesei. Az adománycsomag hétfőn, 13 órakor már el is indult a kisteherautó csomagterében. Az összesen 250 kilogrammnyi adományban jobbára tisztálkodási szerek, illetve tartós élelmiszerek kapott helyet.

A berakodásnál Szolcsányi Edit (képünkön) is segédkezett, még az elindulás előtti percekben is.

Egy pécsi, nagy bevásárlóközpont parkolójából, szinte másodpercre pontosan délután 1 órakor indult el Ajka irányába az a szállítmány, amit viszonylag gyorsan, különösebb adománygyűjtő tapasztalatok nélkül sikerült összeszedni.

A pécsi önkéntesek vezetője, Knyihár Éva elmondta, az ilyen akciókat nem lehet „vad” módon intézni. Bizonyos törvényi előírásoknak, papírmunkáknak, szállítólevéli elvárásoknak kötelező megfelelnie annak a szervezetnek, amelyik jótékonykodásra adja a fejét. Mindezt persze most is betartották, de eddig ilyen cselekedetbe még nem fogtak, hát tapasztalatuk sem nagyon lehetett.  

Mert nem csupán az útba indítást, de a célállomáson a kiosztást is úgy kötelező elvégezni, ,hogy ott is minden szakmai lépés követhetővé váljon.

A kocsi puttonyába 34 kisebb-nagyobb doboz került. A legkisebb felajánlás 300 forintos összegnek megfelelő értékű volt, míg a legnagyobb 15 000 forintot tett ki. Az autót egy olyan önkéntes ajánlotta fel, aki szintén tagja a csapatnak, ezért hát természetesen pénzt nem fogadott el a fuvarért.

Mivel a veszprémi végcél nincsen a világ végén, ebből következően, jó három óra múltával már a legrászorultabbak közvetlen környezetébe kerülhetnek azok az árucikkek, amiket vitt a közvetítő. Onnan már tényleg csak egy kis lépés a kárenyhítés, a szép, a nemes gesztus.       

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-10-28 01:12
A lehetőség adva volt, hogy a summa más paraméterű legyen. vajon a kedves előttem szóló mennyivel növelte azt a szép nagy summát??? Én azért elismeréssel adózok a kezdeményezőkne k!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-10-26 13:43
Szép nagy summa és jó nagy segélycsomag. Azért nem kell gyűjtést szervezni, hogy neve legyen a gyereknek és kipipáljunk egy feladatot.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés