Centrumban a művészetek, a Pécs Kulturális Központban

Közélet
PDF
Ha hirtelen mondani kellene egyet a városban azon intézmények közül, ahol a művészeti, irodalmi, zenei élet sikereiért sokat tesznek, akkor a Pécsi Kulturális Központ az elsők között juthatna eszünkbe. Az intézmény, amit Laknerné Brückler Andrea immár tizenöt éve vezet, ennyi ideje áll a kultúra szolgálatában.

A Pécsi Kulturális Központ vezetője, Laknerné Brückler Andrea (képünkön) számára a mikrofon sem idegen, ha kell, akkor szóban is elmondja, mit végeznek, mik a feladataik.

A különböző városi összevonások, átalakulások folytán megszaporodott feladatokat a vezetőasszonynak, jelentős szakembergárdával, számos telephelyen kell irányítania, az elkövetkezendő öt évben is.

Ez nem kis feladatot ró intézményvezetőre és kollégákra egyaránt, különösen, hogy a Pécsi Kulturális Központ irányítása mellett januártól az Ifjúsági Központ, a Mecseki Kisvasút, a KRESZ-park, balatoni tábor is felügyeletük alá tartozik. Az igazi kihívást azonban a Zsolnay Negyedben hamarosan betöltendő szerepük jelenti számukra. Szakmai munkájuk megújításaként pedig a felnőttképzésbe is belevágtak, megjelenve ezzel, egy a közművelődés számra, eddig meghódítatlan piacon is.

– Legfőbb feladatunk, hogy kultúraközvetítőként igényes, értékes művészeti programokat juttassunk el a nagyközönség minden korosztályához, a gyermekektől az idősebbekig. Szolgáltatásokat nyújtsunk a kulturális szférában, segítsük az amatőr művészeti mozgalom szereplőit – foglalta össze röviden a célkitűzéseiket Laknerné Brückler Andrea, igazgatónő. – Ezen feladatoknak szeretnék megfelelni lelkes, jól képzett csapatommal. Szerencsére összeszokott gárdával dolgozom együtt, akik soha nem azt nézik, mikor van vége a dologidőnek, hanem a megoldandó probléma lebeg a szemük előtt.

Ami a dicsérő szavakat azonban igazán hitelessé teszi, az a Pécsi Kulturális Központ szervezésében megvalósuló rendezvények színvonala és az elégedett látogatók nagy száma. Ez a legjobb visszaigazolás vezetőnek és szervezőnek egyaránt.

Hozzászólások

 
-1 #1 Guest 2010-10-26 13:42
Most le kellene borulnom egy ilyen pr szöveg előtt?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés