Nem bohócok doktorkodnak, de nevetéssel orvosolnak

Közélet
PDF
A gyermekért, a gyógyulásért érdemes minden lehetséges eszközt felhasználni. Olyat, amit az orvostudomány talált ki, de olyat is, amit a lélekgyógyászok vetnek be, méghozzá jó hatásfokkal. Ilyen pediglen a Piros Orr Bohócdoktorok szolgálata, amit a gyógykezelés alatt álló gyermekek felvidításáért szoktak „felírniˇ a valódi gyermekorvosok. Szerencsére a hálózat bővült Pécsett is, ezzel már négyen vannak, akik folyamatosan látogatják a kis betegeket, a kórtermekben.

Négy bohócdoktor (képünkön), akiket nagyon szeretnek a gyerekek.

Dr. Rumli, dr. Topánka, dr. Majdnem, valamint dr. Humbuk készen áll arra, hogy „gyógyítson”, ha nem is testet, de szellemet mindenképpen. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeti vezetője, Greifeinstein János örömmel jelentette be a PTE Pécsi Gyermekklinikán, hogy féléves tanulmány után, immár Czéh Dániel, valamint Tóbiás István is azok közé tartozik, akinek joga van „rendelni” a csöppségek között.

Feladatuk azonban nem csupán a gyerkőcök felvidítsa, de néha bizony az egészségügyi személyzet, valamint a szülők számára is szerezhetnek kellemes, emlékezetes pillanatokat. Mindezt egyébként külön meg is köszönte nekik dr. Decsi Tamás professzor, aki kitért rá, mennyire fontos, hogy azok is érezzék a szeretet, a nevetés erősítő hatását, akik pillanatnyilag talán elesettek, magányosak, mert éppen nincsen mellettük egyetlen családtagjuk, szülőjük sem.

Érdemes megjegyezni, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 1996 óta működik Magyarországon. A huszonhét bohócdoktor országszerte hatvanöt gyermekosztályon szokott vizitelni, heti rendszerességgel. A meglátogatott, többségében felvidított fiatalok száma meghaladta a százötvenezer főt, az elmúlt tizenöt évben. A Pécsi Gyermekklinikán 2003-tól számítanak állandó vendégnek, de inkább már munkatársnak nevezhetnénk őket.  

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-10-27 17:46
Az egészségügy már megint átalakul, erre vajon lesz-e pénz?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-10-27 14:51
Jó arcok, több ilyen kellene!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés