ÖKO – KUCKÓ Pécsi Zöld Játszóház

Közélet
PDF
A Zöld - Híd Alapítvány idén ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. Eddig a szülők és pedagógusok főleg az Öko - Kuckó Interaktív Környezetvédelmi Oktatótermen és a környezetvédelmi foglalkozásokon keresztül ismerhették meg tevékenységünket. A 2004 óta működő oktatóteremben tartott foglalkozásokon és az ehhez kapcsolódó szabadtéri kitelepüléseinken több mint 10.000 gyermek vett részt.
A kép az egyik foglalkozáson készült.

Mivel a szülők részéről jelentkezett az igény, nyáron létrehoztuk az Öko - Kuckó Pécsi Zöld Játszóházat és Gyerekmegőrzőt, ahol a 4-10 éves gyermekeket várjuk, hogy zöld szellemben, hasznosan, sok játékkal és vidámsággal tölthessék el a szabadidejüket.

Október 1-től az érdeklődő gyermekek Ingyenes Családi Napjainkon vehetnek részt szüleik kíséretében. Az elmúlt négy alkalom során zenés képességfejlesztéssel, papírmerítéssel, kreatív alkotással vártuk a gyermekeket, emellett lehetőség nyílt környezettudatos játékok kipróbálására, az Öko - Kuckó Interaktív Oktatóterem játékainak felfedezésére és kötetlen játékra is. A gyermekek szüleikkel együtt lelkesen vettek részt a pénteki alkalmakon.
Még 4 pénteken át tart az Ingyenes Családi Nap! Várjuk azokat, akik már többször jártak nálunk, és azokat is, aki még csak most ismerkednek az Öko – Kuckóval! A családi napok ingyenesek, minden pénteken 16:00-17:30-ig kerülnek megrendezésre, november 19-ig. Zenés képességfejlesztéssel, kézművességgel, környezetbarát társasjátékokkal, mese felolvasással várjuk az érdeklődőket!

A pénteki alkalmak mellett továbbra is igénybe vehető a gyermekmegőrző - játszóház szolgáltatásunk. A 4-10 éves gyermekeket hétfőtől - péntekig 14 - 18 óra között, szombaton pedig 9 - 13 óra között fogadjuk, előzetes bejelentkezés esetén, 800 Ft/fő/óra áron. Szívesen látjuk a gyermeküket kísérő szülőket is, hogy csemetéjükkel együtt felfedezhessék az Öko – Kuckót, de úgy is dönthetnek, hogy ránk bízzák gyermeküket, ameddig pár óra alatt elintézik teendőiket a városban. Minden esetben szakképzett pedagógusok figyelnek a gyermekekre, miközben játszva tanulnak a környezetvédelemről, kézművesednek vagy kipróbálják az egyedi készítésű, kreatív, környezetbarát játékokat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


A Zöld – Híd Alapítvány munkatársai

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-11-03 13:58
Csak támogatni tudom a Zöld Kuckót, nagyon igényes - mégis érdekes játékaik, programjaik vannak.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés