Körös-körül minden lámpa csupa piros

Közélet
PDF
Szakemberek állítják, hogy az eset nem fordulhat elő. Olyan nincsen, hogy egy „rendőrlámpa” több időfázison keresztül, folyamatosan, minden irányban pirosat mutasson. Természetesen, ez az állítás viszonylag hamar megdőlt, mert Pécsett, a József Attila utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében rendszeresen megtörténnek ilyen jelenségek.

Ha mindenki áll (képünkön), akkor tényleg nem lehet baleset.

Általában a „meg nem történhető” esemény reggelente, 8 óra 30 perc táján szokott bekövetkezni. Illetve akkor bizonyosan, ha máskor nem is. Ilyen időpillanatokban a forgalom értelemszerűen leáll minden irányban, aztán következik a várakozás. Merthogy, mint tudjuk, piroson nem illik, nem szabad áthaladni.

Persze, ez azért sokkal jobb, mint a tele zöld, amikor az összes közlekedő menne a dolgára, ezzel okozva beláthatatlan kalamajkákat. Netán baleseteket is előidézhetne ez a különös jelenség.

Aztán, egy idő után helyre szokott állni a rend, újra visszarázódnak a fények, lassan elindulhat a forgalom, illetve annak szabályozása. De, hogy ennek három hónapja nincsen gazdája, felelőse, afelől mindenki legyen nyugodt!

Evvel kapcsolatban csupán egy rendőrség jó tanácsot adhatunk mindenkinek. A bárki ilyen helyzetbe keveredik, saját elhatározása alapján ne induljon el, mert nehéz lesz megmagyaráznia a cselekedete indítékát, ha egy arra illetékes „lefüleli” a tettét. Azért mert a másiknak tilos, attól még neki nem lesz szabad az útja.

Ilyenkor a legjobb a türelem, mert egy-két percnyi várakozás után általában megszűnik a gond a vezérlésben. Ha meg mégsem, akkor talán majd a szakemberek is foglalkoznak a jelenséggel, ami, mint tudjuk, amúgy meg sem eshetne.   

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-11-10 22:07
Az USÁBAN a kereszteződések ben stop táblák, l mindenkinek stop, s az újraindulásokbó l nem tud halálos baleset adódni.

Ez is egy megoldás.
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-11-09 20:10
Ezzel az a baj, hogy egyszer csak elindulnak, mert azt hiszik, hogy elromlott a lámpa!!! Na akkor majd intézkednek? Mint általában, baleset után.... :sigh:
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-11-09 16:46
ezeknek lehet beszélni, én is beszóltam telefonon, aztán semmi sem történt. Ennyit erről.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés