Képviselői füstölgés a füstölésről

Közélet
PDF
Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes szabályozásának bevezetését fontolgatja a kormány (a kép illusztráció). Ezzel kapcsolatban kérdeztünk Pécsett választott politikusokat arról, miképpen látják a dolgot. Mert komolynak ígérkezik a tiltás!



– Az írországi példa helyes számomra – értékelte a tervezetet Hári József, fideszes városi képviselő. – Amikor ott jártam, akkor tapasztaltam, miként oldják meg tőlünk távolabbi régióban ezt a dolgot. Ott sikerült megvalósítani, hogy dohányzószobákat hoztak létre, amiket jól működtetettek is. Persze, ennek vannak költségvonzatai is, ez kétségtelen tény. Korábban magam is szívtam a cigarettát, ezért vagyok talán egy kissé megengedőbb, mint azok, akik a radikálisabb megoldást részesítik előnyben.

– A teljes tiltás kontrareakciókat válthat ki – vélekedett dr. Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politikai pécsi politikusa. – Ebben az esetben nem, feltétlenül a pártom véleményét képviselem, inkább magánemberként szólalnék meg. Korábban dohányoztam, most viszont teljesen ellene vagyok. Mégsem támogatnám az azonnali, radikális változást, inkább a lassúbb megoldás híve lennék, a fokozatosság elvét betartva. Akkor talán könnyebben értenék meg az érintettek a dolog jelentőségét.

– Az emberek egészsége nagyon fontos – állította Gyimesi Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom listás városvezetője, aki még nem tudott leszokni a szenvedély ezen formájáról. – Előbb azonban a szemléletformálásra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, ami nálunk teljesen elmaradt. Amikor már mindenkiben tudatosult, mennyire ártalmas tevékenységről van szó, utána lehetne megváltoztatni a regulákat, vélhetően eredményesebben. Akkor sokkal könnyebb lenne megnyerni az érintetteket az ügy érdekébe.

– Egyetértek a dologgal, a határozott elképzeléssel, ami nem nyit kiskapukat – nyilatkozta dr. Tóth Bertalan, az MSZP színeiben, az ülésteremben helyet foglaló személy. Aki ráadásul éppen leszokóban van. – Azonban azt hiszem, meg kell vizsgálni, mikor időszerű a tervezetnek érvényt szerezni. Amikor erről szólok, akkor a gazdasági válságra gondolok. Annak elmúltával talán a vendéglátósok is könnyebben átvészelnék az időszakos forgalmi visszaesést, ami azután amúgy visszaáll a korábbi, megszokott szintre.              

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-03-06 21:03
Épp itt az ideje, mert mindenki egészsége a tét!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-03-04 14:52
Egyértelmű, a dohányosokat ki kell terelni arról a helyről, ahol mások is tartózkodnak.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés