Csigadélután aprónépeknek

Bereczki Lajos Zene
PDF
Mindegyik előadáson ott voltam, ezért nem tudom hányadik volt a mai Csigaház. A látszólagos ellentmondás abból ered, hogy annyira lenyűgözött a Pannon Filharmonikusok Zenekarának (PFZ) legkisebbeknek szóló műsora, hogy a sorszám helyett inkább a tartalommal foglalkoztam. Nem voltam ezzel egyedül. (Tekintse meg az eseményen készült képeinket cikkünk végén!)

A bevezetőhöz kapcsolódva – sajnos már nem vagyok a 4-8 éves korosztály oszlopos tagja, sőt az említett évszámok többszörösét tudhatom magam mögött, ennek ellenére határozottan lekötnek a pöttönöknek szánt zenés matinék. Most, március első szombatján sem volt ez másképp, amikor a szimfonikus zenekarok egy újabb hangszercsoportját mutatták be a gyerekeknek, a klarinétot. A tematikus délutáni előadásra immár a Kodály Központ falai között került sor, a szokásos közreműködőkkel, Csabigával és Csillagával, a két kotnyeles csigával, valamint Egerszegi Andrea moderátor irányításával. Ma a Pécsi Klarinét Quartett (Arnóth Zoltán, Aubrecht Dénes, Horváth Attila, Török Elek) segédkezett a különféle klarinétok megismertetésében és a hangszeres előadásban.

A műsorban a zeneszerszámok bemutatásán túl, fontos szerepet töltött be a játék, amely ennek a korosztálynak különösen fontos, még új ismeretek befogadása közben is. Ebben nem volt hiány, a csigák és Egerszegi Andrea jóvoltából, valamint a quartett tagjainak „gyermekbarát” hozzáállásának köszönhetően.

Igazán tartalmas ötven perc volt, amit a szülők és a kicsik egyaránt élveztek, így a végén a grátisz kakaós csiga majszolása közben bizonyára akadt téma hazafelé mindenki számára.





Pécsi Klarinét Quartett játszik



Egy önkéntes kis zenetudós



Zene közben a barátnővel is lehet játékot cserélni



Teljes műélvezet a parkettán



Volt akit elragadott  a zene



Ő egy kézzel is tudott klarinétozni




Mindenkinek jutott egy darab a hangszer részei közül




Hű, de magas hangok jönnek ki belőle!



Ez aztán különleges klarinét!



Indul az álarcos bál




Gondoltad volna, hogy a szaxofon fafúvós hangszer?



Hiába, a zene megnyugtat



A szülők is élvezték a délutánt

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-03-07 16:38
Szülőként nagyon élveztem a délutánt, a fiammal együtt! Minél több kisgyerekes anyukának (apukának) ajánlom a foglalkozást!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-03-07 07:34
Nagyon helyesek a gyerekek,látszi k, hogy élvezik a foglalkozást! Jó az ötlet, gratulálok a Pannon Filharmonikusok nak!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés