Törvényen kívüli szemétdomb

Közélet
PDF
Két városrész között, a semmi és a valami határán, de azért kellően fontos helyen terül el egy illegális „szemétdomb” Pécsett. A Siklósi úti, zsákutcában végződő útszakasz után lelhető meg a jelzett terület.




Évtizedek óta létezik gyalogosátjáró a síneken, az Árpád felüljáró felhajtójához közel. Azon túl már a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca kezdődik, ami a belvárosban ér véget. Szóval nem a világvégéről van szó, hanem a megyeszékhely egy olyan territóriumáról, ami azért annyira nincsen szem előtt.

Régebben állt ott egy hatalmas szórakozóhely is, amit tűzvész pusztított el, majd elbontották. A kerítés túlsó oldalán viszont maradtak az áldatlan állapotok.

Mivel ipartelepek is akadnak jócskán a környéken, ezért a gyalogosforgalom nem jelentéktelen. Talán éppen ez okozza a gondot, mert valahogyan sokaknak éppen ott jutott eszébe valamit eldobni. Takarítás pedig azon a vidéken szinte soha nincsen, hát a hulladék csak halmozódik, bántva a szemet. Szemét pedig akad bőséggel, naponta nő a mennyisége, jelezve, élet zajlik a környéken. Még akkor is, ha ennek szomorú jelei mutatkoznak.



A mini szeméttelep jól működik, ami elég komoly baj

Azon persze el lehetne vitatkozni, a vasúti sínek mellett kinek lenne a felelőssége a takarítás, de ha meg is tudnánk, az sem vinne minket sokkal közelebb a megoldáshoz. Ennek ellenére a Pécs Holding Zrt. egyik munkatársa elárulta, nem a város a felelős az esetért, mert a MÁV-hoz tartozik az a kis szakasz, ahol hordja a szellő a papírt, műanyagpalackot, minden más egyebet.

A folyamat pedig súlyosan öngerjesztő, mert „természetesen” mindenki könnyebben kap kedvet a szórásra ott, ahol már az elődök is megtették a magukét, a rossz ügy érdekében.   

 
 

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-03-11 08:46
Sajnos a rossz példa ragadós, egy papír után sok-sok jön. Nagyobb büntetést kellene kiszabni a szemetelőkre, ja és ötször ennyi közterületesre lenne szükség, hogy eredmény legyen!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-03-10 20:31
Bocsi, lehet, hogy ott sincs ilyen szemétdomb! Azok a vadbarmok, akik nem tudják a kukába dobni a szemetet biztos nem olvasnak internetes újságot. Aki viszont igen, és tudja, hogy kinek kellene eltakarítani, vagy eltakaríttatnia ezt - kérem tegye meg!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés