Átadták a Special Pécs irodáját

Közélet
PDF
Március 10-én megnyitotta kapuit a Special Pécs ügyfélszolgálati irodája. A program, amely klaszter formában, több helyi civil szervezet összefogása és közös pályázata révén valósulhat meg, a helyi, fogyatékkal élők életminőségének, társadalmi kapcsolatrendszerének fejlesztéséért, munkalehetőségeik bővítéséért próbál tenni hazai állami és az Európai Unió Szociális Alapjának támogatásával.
A Special Pécs összefogás a Pécsett élő fogyatékos emberekért, amelyet civil szervezetek, állami intézmények, piaci szolgáltatók, foglalkoztatók, valamint magánszemélyek alkotnak és szerveznek felismert érdekeik és elismert társadalmi célok szerint.  − Mérföldkő az iroda megnyitása több szempontból is − mondta Pintér Csaba, a program szakmai vezetője a megnyitón. − Egyrészt az ezen a területen tevékenykedő helyi szakmai civil szervezetek összefogásának egyik mutatója, másrészt pedig amiatt, hogy a program először szólítja meg jól összefogott, részletesen felépített struktúra mentén a fogyatékosokat érintő szolgáltatókat: civileket, önkormányzati és állami szereplőket, valamint vállalkozásokat, munkáltatókat.
A program során a többi között kitűzött cél, hogy a fogyatékos emberek problémáinak megoldása gyorsabbá és hatékonyabbá váljon majd, valamint várhatóan erősödik a piaci szereplők felkészültsége és motivációja a célcsoport befogadására.
Az ügyfélszolgálati iroda − amelynek belső kialakításához előzetesen kikérték fogyatékkal élők véleményét is − a Rákóczi út 55. szám alatt, a földszinten található meg. Ide várják mindazokat, magánszemélyeket, szolgáltatókat, vállalkozásokat, akik érdeklődnek az együttműködési lehetőségek iránt.
A program elindította facebook-csoportját is, amelyhez itt lehet csatlakozni: www.facebook.com/specialpecs. Az oldalon a legfrissebb hírekről azonnal értesülhet az érdeklődő.

"A Special Pécs” egy klaszter a Pécsett és vonzáskörzetében élő fogyatékos emberekért.
Egy összefogás, amelyet a fogyatékos-ügyben érdekelt szervezetek és magánszemélyek alkotnak annak érdekében, hogy élő kapcsolataikkal, tudásuk megosztásával és folyamatos fejlesztésével előmozdítsák a Pécsett élő fogyatékos emberek integrációját.
A Special Pécs missziója: egy széleskörű együttműködéseken alapuló, innovatív modell működtetése Pécsett és vonzáskörzetében, amely hatékonyabban segíti a fogyatékos emberek integrációját a társadalmi élet több területén (kultúra, szolgáltatások, oktatás, egészségügy, munkaügy,…), egy egész életén át. Eszközeinkkel, kapcsolatainkkal, az együttműködéssel elérjük, hogy az összes érdekcsoport, a piaci vállalkozásoktól a civil szervezetekig, a közigazgatási intézményektől a magánvállalkozókig felismerik a fogyatékos emberek ügyében való tevékenykedésük közvetlen előnyeit és társadalmi fontosságát.

Kikből áll a Special Pécs és hogyan lehet csatlakozni?
A Special Pécs klasztert 5 szervezet alapította. A Fogd a Kezem Alapítvány kezdeményezésére a szervezet, valamit a Kerek Világ Alapítvány, a Ki-Látás Közhasznú Alapítvány, a Másképmás Esélyegyenlőség Emberközpontú Szemlélettel Közhasznú Alapítvány, valamint a Retextil Alapítvány, szindikátusi szerződést kötött a missziónkban megfogalmazódó célkitűzések megvalósítására.
A Special Pécs klaszter tagja lehet minden szervezet és magánszemély, amely, aki felismeri érdekeltségét, felelősségét és szerepét a fogyatékos-ügyben, mint társadalmi probléma megoldásában.
A Special Pécs klaszter tevékenységeit a Special Pécs menedzsmentközpont fogja össze. A menedzsmentközpont tagdíjbevételekből, valamint az érdekképviseleti tevékenységgel összeférhetően szervezett saját bevételeiből tartja fenn magát. Jelentkezni kapcsolatfelvétel útján lehet, a lenti elérhetőségeken keresztül eljuttatott üzenet útján.

A Special Pécs menedzsmentközpont szolgáltatásai:

    * A szolgáltató iroda működtetése, tudástár kialakítása bővítése, amely egy helyen fogja össze céljaink szerint releváns összes információt
    * Egységes kommunikáció, marketing. hirdetési felületek kialakítása
    * Társadalmi szemléletformálás, informálás, érzékenyítő rendezvények, készségfejlesztés, képzések szervezése, gyakorlati helyszínek biztosítása
    * Konferenciaszervezés a tudásmegosztás támogatása, a céljaink szerint hasznos termékek, eszközök terjesztésének elősegítése
    * Adománygyűjtés, pályázatfigyelés
    * Önkéntesek szervezése, közvetítése, szolgáltatói partneri kapcsolatok építése, erősítése
    * Érdekvédelem, lobby
    * Szolgáltató partnerek, ügyfelek, vásárlók közvetítése
    * Közös piackutatás, benchmarking, innováció

Programkód:TÁMOP - 5.5.1/A-10/1-2010-0007
 2010 augusztusától 2012 márciusáig. A Special Pécs az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, teljes költségvetése 59.532.000 forint.



A Special Pécs klaszter elérhetőségei, információk:
honlap: www.specialpecs.hu
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
facebook-csoport: www.facebook.com/specialpecs
posta: 7621 Pécs, Rákóczi u. 55
A program az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés