A legmodernebb pécsi rendelőintézet

Közélet
PDF
Csaknem félmilliárd forintért újította fel a város Pécs legnagyobb rendelőintézetét a Lánc utcában. Az építészeti, villamos és gépészeti fejlesztések mellett új informatikai rendszer is működik, de a legmodernebb orvosi műszereket is beszerezték. Dr. Páva Zsolt polgármester azt mondta, örül annak, hogy mindezzel javul és gyorsabbá válik a pécsiek ellátása.


Homlokzati hőszigetelést és új, külső nyílászárókat kapott az épület, felújították a burkolatokat, valamint az elöregedett álmennyezetet is kicserélték. Teljesen megújult az elektromos hálózat, továbbá a fűtést is korszerűsítették.
- Fontos szempont volt számunkra az épület akadálymentesítése, ezért átalakították a belső rámpát, akadálymentes mosdót építettek, a hallássérültek részére pedig indukcióshurok rendszert (vezeték nélküli, célzott hangátvitel) alakítottak ki, valamint a bejárat és a recepció között a látássérültek részére vezetősáv épült – magyarázta a polgármester.
Az épület informatikai rendszere is teljes átalakuláson ment keresztül. Megújultak az infokommunikációs rendszerek, melyek mostantól lehetővé teszik a tele-medicina szolgáltatások biztosítását és a betegbehívó rendszer üzemeltetését is. Új szervert állítottak üzembe, emellett új operációs rendszerek és szünetmentes áramforrások biztosítják a folyamatos működést. Jelentősen korszerűsödött a radiológiai munkaállomás is.
Modern orvosi műszerekkel szerelték fel a megújult rendelőintézetet, az elavult, nem gazdaságos készülékeket lecserélték.
- Az eszközbeszerzés többek között a sebészeti, tüdőgyógyászati, nőgyógyászati, röntgen, fül-orr gége és reuma szakrendeléseket érinti. Többek között új digitális röntgennel, ultrahang készülékekkel, defibrillátorokkal és EKG készülékekkel dolgozhatnak ezután a kollégák – mondta dr. Kovács Ágnes, igazgató főorvos.
Páva Zsolt hangsúlyozta, örül annak, hogy a korszerűsítéssel a pécsiek ellátása sokkal gyorsabbá, biztonságosabbá válik, emellett pedig az orvosok és a szakszemélyzet a legmodernebb körülmények között végezheti a munkáját, gyógyíthatja a betegeket.
A polgármester azt mondta, a Lánc utcai rendelőintézet korszerűsítésével egy lépést tudott lépni előre a város annak érdekében, hogy mielőbb rendelőintézet legyen Kertvárosban is.
- A pénzügyi forrás nagysága meghatározott, azaz egy adott összegből kell fenntartani és működtetni a rendelőket, ha egyet, akkor egyet, ha hármat, akkor hármat. Tehát, itt nem az a kérdés, hogy miből építenénk meg a kertvárosi rendelőt, hanem az, hogy miből tartanánk fel, miből működtetnénk. Most azonban a korszerűsítésnek köszönhetően 20%-al kevesebbe kerül majd ennek a rendelőnek az üzemeltetése. Ez azt jelenti, hogy bár sok dolgunk van még, de egy lépést már megtettünk ahhoz, hogy előteremtsük a pénzt a kertvárosi egység működésére is.


Pécs, 2011. 03. 16.

Polgármesteri Kabinet

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-03-18 07:32
Iszonyatosan ráfért a felújítás. Ez szép volt!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés