Polgármesteri keretből síelnek a pécsi gyerekek

Közélet
PDF
A városi gyermekétkeztetési programmal párhuzamosan Pécs sportolási, kirándulási lehetőséget szervez a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Idén egyhetes sítúrára mehetett félszáz pécsi diák, a költségeket a polgármester személyes keretéből finanszírozza az önkormányzat.



Az új városvezetés a kezdetektől eltökélten támogatja a rászorulókat, a fogyatékkal élőket és különösen a nehéz körülmények között élő pécsi gyermekeket, fiatalokat. Ennek úgy újabb eleme, hogy idéntől minden évben külföldi sportolási lehetőséget, síelést, illetve kirándulásokat szerveznek azoknak a fiataloknak, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és szüleik nem tudnák biztosítani számukra ezeket az utakat.
- Mindegyik városi fenntartású középiskolát megkeressük ezzel a lehetőséggel, ők választják ki azokat a hátrányos helyzetű gyerekeket, akik részt vehetnek az utakon. Mi mindössze néhány feltételt szabtunk, amelyekkel reményeink szerint még ösztönözni is tudjuk a diákokat. Ezek például, hogy minimum 3,8 tanulmányi átlaggal kell rendelkezniük, és ne legyenek igazolatlan óráik – mondta Páva Zsolt.
A polgármester hangsúlyozta, szeretnénk minden évben támogatni a diákokat, hiszen a szüleik nincsenek olyan helyzetben, hogy megengedhessenek maguknak egy-egy ilyen sítúrát, vagy külföldi utat.
- Idén 48 pécsi diák vesz részt az egyhetes ausztriai sítáborban, Hirscheggen, ezen a héten – mondta Páva Zsolt.
Sikerült partnert is találnia a városnak Ausztriában, dr. Pintér Ildikó sportpszichológus személyében, aki egy panziót üzemeltet Hirscheggen. A gyerekek ott szállnak meg, étkeznek és kapnak síbérletet, valamint oktatást is.
Páva Zsolt elmondta, a gyerekek egyhetes táboroztatása körülbelül 2,5 millió forintba kerül, melyet saját polgármesteri keretéből finanszíroz a város.


Pécs, 2011. március 18.

Polgármesteri Kabinet

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-03-19 13:22
Ebből a pénzből lehetett volna őket segíteni más téren. Az hasznosabb, mint egy múló élmény.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-03-19 08:15
A síelés olcsó sport, lóvé meg van elég a városban!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés