Kezdetét vette a tavaszi nagytakarítási akció!

Közélet
PDF
A BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft., valamint a Pécsi Városgondozási Nonprofit Kft. saját szakembereivel és közfoglalkoztatott munkatársaival közösen, ahogy az időjárás 2011. március 16-án elindította tavaszi nagytakarítási akcióját, amelynek első lépése a téli síkosság-mentesítési munkálatok során kiszórt csúszásgátló anyagok összeseprése (Képünkön ez az anyag látható egy terelősziget előtt.).


Városrészenként naponta 2-2 fő dolgozik csak ezen, így összesen 10 ember vesz részt a kézi burkolatseprésben a szállítójárművek mellett. A kézi erővel történő seprési munkák 155.000 m2 területet fognak érinteni és 20-25 m3 zúzalék összegyűjtése várható. A takarítás ideje alatt a rendszeres munka kapcsán mintegy 2,7 millió m2 közterületen végzünk burkolattisztítást, hulladékgyűjtést és egyéb köztisztasági munkálatot, amelynek köszönhetően összesen 255 m3 hulladék (ebből 130 m3 kommunális szemét) összegyűjtését tervezzük.


Március 20-át követően kezdődnek meg a gépi burkolatseprési munkák, elsőként a forgalmasabb útszakaszokon, majd a kevésbé használtakon is. Áprilisban indul a menetprogram szerinti gépi seprés is a mostani akción felül.

A BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. valamint a Pécsi Városgondozási Nonprofit Kft. a tavaszi nagytakarítási akcióhoz kapcsolódóan minden esetben összegyűjti a parki hulladékokat a takarítási helyszínekről és azok közvetlen környezetéből. Megtisztítja a lerakodott kosztól a burkolatokat és az útszegélyeket, üríti a közterületi hulladékgyűjtő edényeket a szokásos köztisztasági programon felül, sőt, emellett szükség esetén azonnal megszünteti az illegálisan kihelyezett hulladékhalmokat is.

A tavaszi nagytakarítás helyszínein teljes körűen tervezik a zöldfelületi munkák elvégzését is, amelynek kapcsán mintegy 350 parki- és sorfa metszését, és 3.516 m2 cserjefelület ápolását hajtják végre.

A tavaszi takarítási akció kiemelt helyszínei mellett természetesen az EKF-projektek kapcsán megújult közterületeken (Meszes – Szondi sétány, Berek sétány, Nevelési Központ, Szilárd Leó park, Köztársaság tér, Domus park, ’48-as tér, Felső vámház utca stb.) és a történelmi belváros területein (Kórház tér, Szent István tér, Káptalan utca, Széchenyi tér, Kossuth tér, Európa tér) is elvégezzük majd a szükséges tavaszi zöldfelületi munkákat.

Az őszi lombgyűjtési feladatok befejezését követően jelenleg zajlik a tavaszi lombgyűjtés, amely azokon a területeken vált szükségessé, ahol tavaszi időszakban lombjukat hullató fák (pl.: platánok, tölgyek) vannak. Csak a tavaszi nagytakarítási akcióhoz kapcsolódóan mintegy 5,5 hektárnyi területen végezzük el a tavaszi lombgyűjtést. Virágosítás munkákat is tervezünk a Puskin téren és a Kodolányi parkban.

 

 

BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-03-19 08:29
Lesz még mit összeszedni? Azért az északi szél sokat segítettebben!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés