„Nő” lesz az új cím

Képzőművészet
PDF
Nő a nőről festett képeket, ez lehet a NemArt Galéria most következő, egyben legújabb tárlatának címe is. Pontosan a „Nő”. Az alkotó pedig nem más, mint maga Horváth Rita, (képünkön) a kiállítótér vezetője.





Egyelőre lázas, na jó, kevésbé lázas, de azért hőemelkedéses munka folyik Pécsett, a NemArt Galériában. A pincében kalapács csattog, véső „hasítja” a falat. Két fiatalember, amúgy művészek, nemes egyszerűséggel a vakolatot verik, szorgalmasan. Magad uram, ha szolgád nincsen. Jövő héten nyitás, addig meg sok-sok munka van még hátra. Persze azért Rita egy kis időre megpihent, legalább addig, amíg időt szakított rövid mondandójára, a porból egy kissé kiszakadva.

Március 28-án, vagyis kevesebb, mint egy hét múltával, hétfőn viszont már újabb látványosság várja majd az érdeklődőket, a baranyai megyeszékhely belvárosában. A kezdési időpont 18 óra, akkortól lesz szabad a gazda. Méghozzá az Irgalmasok utca 16-os szám alatt, benn az udvarban, illetve lenn, a boltívek között.

– Remélem, elmondhatom, egy korszak lezárása lesz ez – tekintett egy cseppet előre Horváth Rita. – Legalábbis most úgy érzem, más utakon fogok elindulni a jövőben. Ennek kapcsán egy meglepetést is tartogatok azoknak, akik eljönnek a nyitásra. De erről többet sajnos tényleg nem mondhatok el, mert akkor elveszíti a varázsát a dolog.

A tervek szerint összesen nyolc képet tesznek közszemlére a galéria munkatársai. Ezek pedig a vezetőnek, Horváth Ritának munkái lesznek. A művek április 15-ig, naponta, hétfőtől péntekig lesznek láthatóak, 11 óra és 18 óra között. A belépődíj csekély 200 forint lesz.

Szóval, a nő kerül a középpontba, úgy, miként egy másik hölgy látja a saját nemét. Ettől persze még az uraknak is tartogathat a dolog érdekességeket. Ennek okán aztán itt a lehetőség egy találkozóra, a NemArt Galériában.    

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés