Városi tanács: jó lenne megváltoztatni

Közélet
PDF
Egy tábla, a nagy „túlélő”, a múlt rendszerből itt maradt kiírás hirdeti országnak és világnak, hogy Pécsett, a dr. Veress Endre utcában, a „Városi Tanács Rendelő Intézete” (képünkön) székel. Erről csak annyit, jó munkát végeztek a kivitelezők.





Az 1960-as évtized végén kezdték építeni, a ma már Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények III. számú Rendelőintézete megnevezésű házat. Ami a mai napig fogadja a betegeket, nem is csekély számban. A főbejárat mellett pedig mindezt nagy betűk közlik a figyelmes betérővel. Méghozzá több változatban is!

Nosza, ha már észrevettük, hívjuk gyorsan az igazgatóasszonyt, dr. Kovács Ágnest. Akinek csupán a titkárságáig jutottunk, mert kiderült, nem hozzájuk tartozik az „ügy”, hanem a fenntartóhoz. Az pedig nem más, mint Pécs Megyei Jogú Város Humán Főosztálya.



Táblaerdő, múltból és jelenből, ellentétes tartalommal

De ott sem ígértek gyors megoldást, ám még választ sem nagyon. Mert dr. Gáspár Jenő jogász is csak most szembesült az esettel. A jövő hétre viszont utánanéznek a tényállásnak. Ha már negyven évig jó volt így, akkor kár lenne kapkodni. Ugyanis ebből csak a húsznál is több évad aggályos, amit a rendszerváltás után töltött illegalitásban a kiváló minőségű „dísztárgy”. Ennek okán viszont már tényleg megérdemelne valami helyi védettséget a falrész. A legegyszerűbb, egyben messze legolcsóbb az lenne, ha puritán, lakkozott léccel bekereteznék, odaírva: tisztelet a múltnak, a korábbi kollégáknak, mindenkinek, aki hasznosat tett az egység működéséért.

Az már csak nyelvtani zűrzavar, miszerint a rendelőintézet szó két tagként szerepel a homlokzatra rögzítve, régebbi változatban. Miközben az újabb verzióban egy szóként értelmezte a készítője, ráadásul ez többi tűnik helyesnek. Az viszont érthetetlen, miért került az intézmény neve után pont, de az már tényleg egy teljesen másik történet.      

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés