A kukák fekve halnak meg!

Közélet
PDF
Immár hónapok óta „döglik” egy szemetes edény Pécsett, a Megyeri úton, a panelházak tövében. Érthető, hogy nem áll a kerekein, mert az alja kilyukadt (képünkön). Nem érthető, hogy ennyi idő után még mindig ott hever.




A Biokom munkásai azt a megoldást szokták alkalmazni, hogy a hibás, kerekét elvesztett, más módon alkalmatlanná vált tárolókat nemes egyszerűséggel ledöntik a „lábaikról”. Ezzel jelezve, hogy használhatatlan alkalmatosságokról van szó. Abba senki semmit dőrén ne dobjon, mert értelmetlen cselekedet. Most is eljutottunk idáig. Csak az a baj, hogy ez az átmeneti megoldás lassan véglegesnek tűnik. Mert, azóta mindenki diszkréten kerüli a hatalmas, éktelenkedő tárgyat. Amit művészet nem észrevenni, akkora monstrum.

A városban, általánosságban kétféle tulajdonviszonyról beszélhetünk, kukák esetében. Egyrészt lehet bérelni a szolgáltatótól, másrészt viszont akár társasházi birtokban is lehet. Ha előbbiről van szó, akkor – információink szerint – legfeljebb egyetlen napig lehet ott a hulladékká vált fém. Mert annyi idő alatt elviszik, felújítják, újra hadrendbe állítják a hozzáértők.

Vagyis, itt szinte kizárólag közös, lakótelepi tulajdonról szólhat a fáma. Persze, joggal merülhet fel a kérdés, ebben az esetben fémgyűjtők elvihetnék-e a szemétnek látszó tárgyat? Mert olybá tűnik, megérett a kidobásra, csak nem fér bele egy másik „kolléga” gyomrába.

Nyilván, lenne sírás-rívás, ha valaki engedély nélkül, némi zsebpénz reményében eltolná a szerkezetet. Ehelyett, mostantól, illetve hetek óta, egy partra vetett, elpusztult bálnaborúnak látszik. Amit, akit a társak körülvesznek, siratnak, de büszkén helyettesítik is egyben, mert megérdemli a kiszolgált „jószág”.



A helyzet eldőlt, de valamit talán lehetne tenni

Ebből következően megállapíthatjuk, a fák állva halnak meg. Nem úgy a konténerek!   



 
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés