Önnek mi a véleménye róla?

Bereczki Lajos Közélet

A kormány újabb mentőövet dob a devizában eladósodottaknak. Bejelentették, hogy meghatározott középárfolyamon fogják rögzíteni a svájci frank árfolyamát. Négy-öt év után kell kiegyenlíteni a különbözetet, amennyiben a valós árfolyam ennél magasabbra szökik.

 

 




A múltkori nyolcpontos csomag mellé érkezik ez a javaslat, amelytől azt várják, hogy a devizahitelesek terhei csökkennek. A tendencia sajnos nem változott, az első intézkedés nem hozott olyan eredményeket, amelyeket sokan vártak tőle. Nőtt a bedőlt lakáshitelek száma és drámaian sokan vannak ennek közelében. Igaz, hogy közben kilakoltatási moratóriumot rendeltek el, amely azonban a nyár elején megszűnik.
Mit gondol ez a mostani intézkedés orvosolni fogja a problémákat? Megállítja a tömeges hitelbedőlést? Valós alternatívát nyújt az adóssággal terhelt családoknak?
Kérjük minden olvasónkat, hogy írja meg az írás alatti „hozzászólásokban” a véleményét a kérdésről! A legérdekesebb "hozzászólásokat" megjelentetjük önálló cikkben.  Szóval, itt az idő, ragadjon billentyűzetet!

 


 

Hozzászólások

 
0 #6 Guest 2011-03-31 06:57
Persze az sem tesz jót a szekérnek, ha két végéről teljes erővel toljuk. Most nagyjából ez megy.
Idézet
 
 
0 #5 Guest 2011-03-30 20:49
Sok újdonságot el tudok fogadni, sőt! Szükségesek a változtatások.

Az a meggyőződésem, ha mi 2/3 nem állunk a jelenlegi kormányzat mellé, hanem elhisszük, amit Mesterházy Attila, Lendvai Ildikó, Gyurcsány Ferenc, v. az ATV össze-vissza hazudozik -nem sül le a bőr a képükről!-, akkor nehéz lesz kilábalni a bajból, mert a kétfelé rángatott kocsi leginkább egy helyben marad, vagy szétszakad.
Idézet
 
 
0 #4 Guest 2011-03-30 19:38
Nehéz helyzetben vagyunk, nem könnyű megtalálni a támadhatatlanul jó megoldást.
Hadd reméljem, hogy segít a bajba jutottakon!

Több változásról lehet elmarasztalót gondolni, de nem biztos, hogy mi látjuk át jobban a lehetőségeket.
Bár az elmúlt évek sok döntéséről azonnal megmondtam, hogy több, mint rossz.

"Mosolygok" is néha, amikor azok osztják az észt ezerrel, akik kormánypozíciób an hibát hibára halmoztak.

Ahogy Pákolitz István költő mondta: "A Jót, mint mindig, most is ki kell találni újra!"

Persze a JÓT.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2011-03-30 18:33
Gyerekek, nem kell hitelt felvenni és nincs gond!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2011-03-30 12:57
Ok.Ok.Lenne megoldás, de nagyon nem tetszene a bankoknak, valóban. A szerződések egyoldalú megváltoztatásá t kilőtték, már ez is eredmény,de tovább kellene lépni. A járulékos költségeket is lehetne csökkenteni, amelyek esetenként százezresek.Ehhez nem kellene ekkora bátorság a kormánytól. Vajon miért nem gondolkodnak hasonló lépésen?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-03-30 09:31
Újabb zseniális terv a kormány részéről Gondolom a vége az lesz, hogy a hitelek nagy része úgyis bedől, így pedig a probléma is megszűnik magától. Csak gratulálni tudok az ilyen polgárbarát elképzelésekhez . Már a nyolc pontos semmi is bebizonyította, hogy érdemi változást így nem lehet generálni. Fél a kormány a bankoktól, már így is morognak a különadó miatt, ha még szorít egyet, akkor összecsomagolna k a drágák. Pedig a kormány szeretné még fejni egy darabig őket. Az emberek soha egy kormányt sem érdekelték, ezt sem! Hát ez van...
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés