Tovább erősödött a bizalom a PTE iránt

Közélet
PDF
Tovább nőtt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) népszerűsége a továbbtanulni vágyó fiatalok körében, hiszen az előzetes jelentkezési adatok szerint mind a jelentkezések, mind a jelentkezők száma emelkedett az előző évhez képest. Különösen nőtt az érdeklődés a mesterképzések iránt, és változatlanul kedveltek az alap és osztatlan képzések, valamint a felsőfokú szakképzések is.


A több mint 17.500 PTE-re jelentkező többsége az Egyetem rendkívül széles alap és osztatlan képzési kínálatából válogatott, és elmondható, hogy továbbra is az államilag támogatott, nappali képzések vonzzák a jelentkezőket. A biztató eredmények oka elsősorban a PTE kitartó elkötelezettsége a minőségi felsőoktatás mellett, melynek kézzel fogható eredménye, hogy 2011-ben tovább növekedett a mesterképzésre jelentkezők száma is - idén már több mint 3.100-an érdeklődnek e minőségi képzések iránt.

Az eredményekhez minden bizonnyal hozzájárult az évről évre egyre népszerűbb „Uniface a tudás 1000 arca” beiskolázási játékunk is, melyben az Egyetem rendkívül széles képzési kínálata mellett a „PTE érzést” is megismerhették az érdeklődők. Emellett fontos szerepet tulajdonítunk az „Európa Kulturális Fővárosa”, és a „Pécs a Kultúra Városa” címeknek is, hiszen Pécs egyedülálló kisugárzása, tudományos és művészeti potenciálja kedvezően befolyásolja a jelentkezők felelős döntését.




Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-04-04 10:29
Szívesn beülnék a szöszi mellé! vajon melyik karra jár?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés