Zenei forgószínpad a Kodály Központban

Zene
PDF
Szerencsére van hol rendezni a koncerteket! Hála az égnek, a szervezők igyekeznek is gondoskodni a zenei programokról Pécsett. Az áprilisi kínálatról tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, a Kodály Központban. A képen Kerekes Kornél (balra) és Soltész Péter zenész látható.



Időrendben haladva, a legelső fellépő a Punnany Massif lesz, méghozzá 2011. április 13-án. A népzenét a hiphop irányzattal ötvöző banda a rap elemeit is bele szokta csempészni a műsorába. Az együttesből ketten, Kerekes Kornél, valamint Soltész Péter jelent meg a beharangozó-összejövetelen. De amikor színpadra állnak, különleges, egyedi, megismételhetetlen műsort ígérnek. Hiszen közösen szerepelnek majd a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium Vegyes Karával, Köles Ferenc színművésszel, a Gandhi Gimnázium hagyományőrző táncosaival, az Enemy Squad/Freaks breaktánc csoportjával. Mellettük még ott lesznek a fúvósok, vonósok, ütősök, valamint magyar néptáncosok.

A popot a rock jegyeivel keverő Zuboly szintén a pódiumra áll, a hónap 13. napján. Ugyanakkor, illetve utánuk, a reggae képviseletében a tízéves Zagastic 10 is előadja műsorát.  

Április 17-én a Muzsikás lesz a vendég, az új kulturális „szentéjben”. Méghozzá olyan műsorral, amit majd, ezen a nyáron bemutatnak a Royal Festival Hall falai között is.

„Improvizációk, táncdalok, moldvai keservesek. A Dunántúltól Moldváig mindenféle dalokat hallhat majd a közönség a Muzsikás válogatása során” – ajánlotta önmagukat Hamar Dániel, a csapat bőgőse. Petrás Mária moldvai énekesnő balladái mellett sem mehetünk el említés nélkül. Őt is meghallgatják az érdeklődők.

Csak huszonnégy órát kell várniuk ezután a zenerajongóknak, máris felhangzik a Budapest Bár, a Kodály Központban. Az országosan is ismert rockzenészek eredetileg egy alkalmi társulattá álltak össze. Ám az annyira jól sikeredett, hogy azóta sem tudják abbahagyni a fellépéseket. Szerencsére Péccsel sem tesznek kivételt.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés