Egy elavult tábla nyomában

Közélet
PDF
Bizonyosan akad fontosabb ügy is, mint a dr. Veress Endre utcai Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények III. számú Rendelőintézete (képünkön) falán lévő tábla. De talán mégis eltűnik a „Városi Tanács Rendelő Intézete” felirat.



Az önkormányzat Humán Főosztályán az eredeti megkeresés időpontjában udvariasan, de türelmet kértek. Ami annyiból érthető, hogy egy negyvenéves, rendesen beépített táblának mégsem lehet csak úgy, kalapáccsal nekiesni.

De aztán sem történt semmi. Pedig „gondosan” megkérdezték, milyen számon hívhatják vissza a kíváncsiskodót. Ám semmi változásról nem számolhattunk be.

Egészen szerdán reggelig, amikor ismét diszkréten érdeklődtünk PMJV Humán Főosztályán, ahol azt mondták, kapcsoljál dr. Gáspár Jenő jogász. Aki sok-sok dolga mellett talán tud valami érdemi dolgot közölni. De nem! Mert a telefonos beszélgetés nem jött létre. Viszont sikerült többször is szóba elegyedni az osztály munkatársnőjével, a telefonközpontossal, tehát olyan személyekkel, akik nem tehetnek semmit. Lehetne itt teóriákat felállítani arra, miért nem sikerült a dolog, de felesleges. A bürokráciát megérteni egyrészt nem lehet, másrészt, aki nem része a gépezetnek, az el sem tudja képzelni, milyen az egész felépítmény.

Az persze kívülről egyszerű. Mindenki figyel mindenkit, miközben tart a hivatalvesztéstől. Nem ez miatt a kalamajka miatt, hanem úgy általában. Mert aki hibázik, helytelenül cselekszik, annak húsz másik lépne azonnal a helyébe.

A városi apparátus már többször bizonyította, csak retorikájában polgárbarát. De amikor valamit meg kellene oldani, esetleg válaszolni, akkor kettő hét sem elegendő. Pedig csak annyit kellett volna válaszolni, hogy marad, leszedik, esetleg fogalmuk sincsen arról, mi lesz a falon a múltat idéző üzenettel.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés