Azért az állam nem járt rosszul!

Közélet
PDF
Hosszú érdeklődés, nyomozás után kiderült, a Pécs Holding Zrt. (a képen a cég bejárata) volt vezérigazgatójának, Varga Péternek megítélt mintegy 25 millió forint az úgynevezett 98%-os adótörvény alá esik. Ezért legfeljebb 500 000 forintot kaphat az érintett.



A munkaügyekkel foglalkozó bíróság korábban úgy döntött, a Pécs Holding Zrt. egykori irányítójának, Varga Péternek nem volt olyan szintű a munkakörével összefüggő mulasztása, ami miatt el lehetett volna bocsátani tisztségéből. Ezért volt a pereskedés, aminek végeredményeként, nagyon óvatos kerekítéssel, mintegy 25 millió forint illette volna a vezért. Amit az eljáró bíró meg is ítélt az érintettnek, aki ettől nem lett sokkal gazdagabb.

Mert a holdingosok jogi ügyeit intéző ügyvédnő nagyon udvariasan elmondta, miután áttanulmányozták a dokumentumokat, megállapíthatták, legfeljebb 2%-s hányadra lehet jogos igénye Vargának.

Ettől azonban még senki se kezdjen örülni! Mert egy adózással fogalakozó cég ügyvezetője, egy okleveles könyvvizsgáló erről elmondta, a város semmit sem nyert az ügyön, pontosabban 24,5 milliót bukott.

Hiszen a két nagyságrendileg eltérő összeg különbözetét be kell fizetni az államkasszába. Vagyis, Pécs Megyei Jogú Város, mint a holding tulajdonosa ad a központi költségvetésnek egy komoly tételt. Ennél már az is sokkal hasznosabb lett volna, ha a bíróság elutasítja az igényt, mert akkor maradhatott volna Pécsett a pénz.

Vagyis, bátran kijelenthetjük, az hibázott a legnagyobbat, aki gyorsan vett búcsút Vargától. De senki se aggódon! Ez a megyeszékhely sokkal több sebből vérzik annál, minthogy ilyen „jelentéktelen” összeggel érdemes lenne egyáltalán foglalkozni. A baranyai nagyváros viszont talán joggal pályázhat a leglojálisabb település címre, ezzel a pénzügyi gesztussal.  

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés