Koránál idősebbnek látszó tér

Közélet
PDF
 Még egy éve sincsen, hogy átadták rendeltetésének Pécsett, a megújult Kossuth Lajos teret (a képen egy részlet belőle). Ami jelenleg a koránál egy kicsivel öregebbnek látszik. Ennek persze több oka is van. Egy kicsit a városlakók is felelősek az ügyért!



A tisztaság egy sarkalatos pont, ami ellen az arra járók igyekeznek sokat elérni. Magyarra lefordítva, ha egy ember, netán kettő, három megállás nélkül csak a seprű cirokját koptatná, akkor sem végezne soha. Nem azért, mert lustának minősülnénk, de „széllel szemben” nem lehet tisztogatni sem. Vagyis annyi a csikk, hogy az ámulatba ejtő, másrészről felháborító. Egy közterület-felügyelő páros, napi öt büntetéssel, megkezdhetné a város hitelének törlesztését is, annyi pénzt kaszálhatna. Vagy, egy hét múlva mindenki jobban meggondolná, mit hová hajít.



A beton töredezik, de legalább végig ilyen!

A polgárok viszont arról tényleg nem tehetnek semmit, ha bizonyos fugák egyszerűen, de határozottan végigtöredeznek. Márpedig, ezt szakmai körökben tudni kellett volna, ha csak nem az volt az elsődleges cél, miszerint minél előbb átadni, illetve átvenni az egészet, a többit meg majd az idő megoldja.



Vannak vágott, és váratlan vonalak is

Néhány (nem annyi, mint a Jókai téren!) színes térburkoló kő már eltört. Ez ugyan nem veszélyes, sem nem túlzottan bántó a szemnek, ám talán ideje lenne kicserélni azokat. Akár garanciában, akár másképpen, nehogy az legyen, nem vették időben észre.



A burkolat helyett csak a szigetelőanyag virít

A leglátványosabb dolog a mélygarázsnál lévő burkolólapok hiánya. Most már sem a télre, sem másra hivatkozni nem lehet. Magyarázat persze nyilván akad a dologra, de azzal semmire sem megyünk.



Aki kevesli a zöldet, annak mutatunk egy keveset

A legviccesebb talán a tűzcsap mellett virágzó növényi világ. Egy hiányzó elem mellett, talán éppen a víz közelsége miatt, virul a gaz. Igaz, nem nagy helyen, de „szépen” virít a zöldség.

Egyszóval, ha valaki megkérdezné, milyen a megyeszékhely egyik legfontosabb közösségi területe, akkor nyugodtan mondhatnánk rá, koravén. Több évesnek látszik, mint amennyi!    

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-04-12 07:21
"Elmúltak az ünnepek, fába szorultak a férgek..."
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés