Diplomás Pályakövetési Rendszer - szakmai fórum a PTE-n

Közélet
PDF
 A Pécsi Tudományegyetemen nem csak arra a közel 30 ezer hallgatóra figyelnek oda, akik jelenleg a PTE-n folytatják tanulmányaikat, hanem az „öregdiákokra” is, akik ugyanitt, vagy a jogelőd intézményekben már megszerezték diplomájukat.


Az Egyetem számára fontos a végzettek véleménye is, hiszen egy, a minőségi felsőoktatásért elkö-telezett intézménynél csak így lehet fejleszteni, előrelépni.

Az intézményi Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) fejlesztésének célja, hogy a felvételizők és a leendő hallgatók tájékozódni tudjanak arról, hogy az egyes intézmények képzéseinek elvégzésével milyen esélyekkel tudnak elhelyezkedni, illetve az intézmények pontos képpel rendelkezzenek a náluk végzettek karrierjének alakulásáról, tehát folyamatos vissza-jelzést kapjanak képzéseik minőségéről. A DPR országos programjához a Pécsi Tudomány-egyetem 2010 tavaszán csatlakozott. A projekt az Egyetem által elnyert Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a felsőoktatásban (TÁMOP 4.1.1) pályázat támogatásával valósul meg.

Az április 12-ei szakmai fórumot Farkas Ferenc egyetemi tanár, a TÁMOP 4.1.1 szakmai vezetője nyitotta meg, és köszöntőjében kihangsúlyozta: „A DPR rendszer kidolgozása és működtetése mérföldkő a PTE-n, mert elkészültek azok a kutatások, amelyek karonként és összesítve is tartalmazzák a tapasztalatokat. Versenyelőnyt jelenthet, ha a fenntarthatóság érdekében a visszajelzések alapján tervezzük a jövőt.”  Zeller Gyula gazdasági és stratégiai rektorhelyettes az Egyetem pályakövetési stratégiájáról, lehetséges irányairól számolt be a hallgatóságnak, míg Kuráth Gabriella kutatásvezető a PTE hírnevének közelmúltbeli alakulásáról tájékoztatta az érdeklődőket.

Jelenleg zajlik a 2011-es felmérés: „Április elején indítottuk el a 2011-es online kutatást. Megkeressük a jelenleg aktív hallgatókat, és az 1 illetve 3 éve abszolutóriumot szerzett végzett hallgatóinkat. A kérdőíveket kitöltők között értékes nyereményeket sorsolunk ki, melyről további részletek www.pte.hu/DPR honlapon a Nyereményjáték link alatt olvashatók” – tudhattuk meg Héráné Tóth Andreától, a DPR kutatásszervezőjétől.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés