Eddig ezerötszáz fogyott el a Pécs Lexikonból

Irodalom
PDF
A Pécs város történetét feldolgozó, az elmúlt évben elkészült Pécs Lexikon fogadtatása egyértelműen pozitív. Mindezt Simon Attila (képünkön), a Pécs Lexikon Kft. ügyvezetője jelentette ki, egy csütörtök délelőtti sajtótájékoztató keretében.



A kiadványban felhalmozott szellemi érték mintegy 40-50 millió forintot ér, ami persze csak becslés. De a kétkötetes könyv elsősorban nem az anyagiak miatt jött létre. Hanem a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa kiemelkedően fontos éve kapcsán.

Azok, akik a kezükbe foghatták már az igényesen összefűzött, képekkel gazdagon illusztrált lapokat, szinte egyöntetűen dicsérték a munkát. Számos közgyűjtemény, intézmény, meg persze magánszemélyek is jelezték elégedettségüket.

Ennek ellenére akadnak a szócikkek között pontatlanságok, bármennyire is törekedtek ezek elkerülésére a szerkesztők. Készül a pótkötet, bizonyos ellentétes adatokat szeretnének kijavítani. Ami cseppet sem könnyű feladat, mert nem minden információ teljesen egyértelmű. Elég ha születési, halálozási dátumokra utalunk, ahol a források, levéltári adatok, családi emlékezések ellentétesek is lehetnek. Ilyenkor főhet a feje a döntőbizottságnak.



Egy lexikon, ahol minden a megyeszékhelyről szól

Mivel szeretnék a terjesztési, eladási adatokat növelni, ezért az érintettek kitettek egyes példányokat nyilvános, a lakosság által gyakran látogatott helyekre is. Ilyen többek között a pécsi városháza, ahol kedvcsinálóként bárki betekinthet az oldalakba.

A számoknál elidőzve egy pillanatig, eddig 1500 darab kötet, vagyis 3000 könyv talált gazdára, mert minden egyes eladás duplán számít, lévén, hogy egyetlen kiadványban nem fért volna el a rengeteg információ.

Mivel a lexikon ára nem kevés, pontosan 24 000 forint, ezért a kiadók egy pénzintézettel, a DRB Bank Zrt-vel kötöttek olyan értékesítési szerződést, ami kapcsán egy pénzügyi oldalról kevésbé jelentős összegre is biztosítják a részlefizetés lehetőségét. Ezzel is azt szeretnék elérni, minél többen szerezhessék meg maguknak a fontos művet.     

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-06-09 20:50
Mennyibe fog kerülni a pótkötet?

Az lenne a korrekt, hogy akik már drága pénzért megvették, ingyen hozzájuthassana k, hiszen így lenne hibajavítással garanciális.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés