Kitavaszodott a Széchenyi téren

Közélet
PDF
Mit nekünk gólyák, költöző madarak! A városban, Pécsett akkor van tavasz, ha kikerülnek a hatalmas örökzöldek a Széchenyi István térre. Ami csütörtökön meg is történt, hiszen a Biokom darusautója tett róla.




Teljesen más képet mutat mostantól a történelmi városmag, a legszűkebb központ. Hiszen majdnem minden hirtelen kizöldült, méghozzá órák leforgás alatt. Nem holmi biológiai csoda esett meg Baranyában. Sokkal inkább szakavatott kezek munkájának eredményeként gyorsultak fel az amúgy sokkal lassúbb folyamatok.


A darukezelő a teherkocsi, meg a helyzet magaslatán állt, onnan leste, mit hogyan kell elvégeznie. Ugyan számára nyilván rutinfeladat volt ez kis könnyed emelés, eresztés, ám az arra járók azért meg-megálltak egy-egy röpke percre, rácsodálkozva a műveletre. Talán emlékezve azokra az időkre, amikor még valóban állandó fák voltak a régebbi kövezetben, a számukra kihagyott lyukakban.



Fásítás, gyorsított eljárással, teherautóról

Meg kell állapítanunk, sokkal hangulatosabb ez így, amikor „kivirágosodik” minden. Ha az elmúlt tél közeledtével szomorkodtunk a kiürülő placc láttán, akkor most mindenki örvendezzen, akinek arra visz az útja. Hamarosan megszokjuk, aztán megint hiányozni fog, ha összeszedik a látványelemeket, hűvösebb napokon.

Persze, szép dolog ami most történt, de mindez felelősséggel is jár. Egyrészt nyáron öntözni kell a földet, de ezzel sok újdonságot nem mondtunk. Másrészt viszont óvni, védeni muszáj a hatalmas földlabdás növényeket. Mert a vandálok, károkozók is szinte azonos időben kerülnek elő, mint a kisebb fák.

De ne legyünk ünneprontók, hanem jelentsük: megtörtént az évszakváltás! Most már semmi sem állhatja útját a közelgő nyárnak. Ám annyira azért ne is szaladjunk elébe a dolgoknak. Egyelőre mindenki élvezze a szemnek gyönyörű átalakulást.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-04-15 11:55
Megjöttek a műanyag cserepes csodák! 1 milla darabjuk.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés