Önnek mi a véleménye róla?

Bereczki Lajos Közélet
Újabb lehetőséget kínálunk írásban is közlékeny olvasóinknak.  Ragadjon klaviatúrát és a "kommentben" közölje véleményét a rövid, bevezető írásban felvetett gondolatról!  A legérdekesebb, legtartalmasabb véleményeket összegyűjtjük és leközöljük! Nos, ne tétlenkedjen, kíváncsiak vagyunk mit gondol a témáról!



A hétvégén tüntettek a fővárosban az egyenruhás dolgozókat képviselő szakszervezetek és azok tagjai. A tűzoltók, büntetés végrehajtásban dolgozók, rendőrök, katonák és polgári védelmisek, valamint a vámosok nem értenek egyet többek között a nyugdíjkorhatáruk tervezett módosításával. A kormány megváltoztatni kívánja a, felsorolt szervezeteknél dolgozók nyugdíjkorhatárát, a „civil” szférához igazítva azt.
Az érintettek szerint nem méltányos az eljárás, hiszen melyik koros rendőr üldözné a fiatal bűnözőket és melyik tűzoltó mászna fel a nyolcadikra légzőkészülékben, hatvan éves kora körül? Az "ellenoldal" szerint viszont a fiatalon, viszonylag magas nyugdíjjal visszavonult rendvédelmisek nagyon is aktívak, korai nyugdíjazásukat követően a többség munkát vállal, céget alapít.

Kinek van és miben igazsága? Ön hogyan rendezné a kérdést? Előbb menjen ez a foglalkozáscsoport nyugdíjba, mint mondjuk az orvos, a pedagógus, vagy a buszsofőr?
Írja le véleményét, kommentálja rövid, bevezető írásunkat!

Hozzászólások

 
0 #5 Guest 2011-04-20 20:17
mérj, mert elszegényített ország csak jelentős változtatásokka l, ésszerűsítésekk el képes felkapaszkodni!

Minden TISZTESSÉGES munkahelyen 50-55 év után már a fiatalokat kérik a jelentősebb fizikai erőfeszítésekre .

Meg fogják találni a módját, hogy 62 éves koráig EMBERSÉGESEN ne érezze magát feleslegesnek se a tűzoltó, se a rendőr stb.

Egyelőre el tudom fogadni a mostani vezetés elképzeléseit.

Ha minden a régiben maradna, összedőlne a magyar társadalom.

Higgyünk! Nem lehet, hogy mindig csalatkozzunk!
Idézet
 
 
0 #4 Guest 2011-04-20 10:23
Nem az a lényeg, hogy mit akarunk, hanem, hogy egyesek mit akarnak. A népfelség csak a választások idején fontos. No meg utána jó hivatkozási alap.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2011-04-19 10:28
Közös teherviselés, kifizetetlen hétvégi ügyeletekkel? Ja meg olyan ígéretekkel, hogy az önkormányzat majd kifizeti az elmaradt és bíróságon megítélt ügyeleti díjat! Ilyen is volt neked, amikor közös teherviselésről beszélsz?
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2011-04-19 06:29
Miért nem mehet nyugdíjba 62 évesen egy rendőr, vagy tűzoltó? Mi elmehetünk? Nekünk sem könnyű a munka 60 felett!!!Közös teherviselés, munka után fizetés, ez az alapelv!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-04-18 17:38
Most, hogy tombol a rend az országban, igazán meg lehet leckéztetni a rendvédelmiseke t! Már csak velük kell elbánni, oszt jónapot!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés