TE Fent leszel? – Tavaszi Egyetemi Fesztivál 2011

Közélet
PDF
A tanév befejezését közvetlenül megelőzve a PTE hallgatói fesztiválja kerül fókuszba Pécsett május 3-6 ig. A Tavaszi Egyetemi Fesztiválon (TEF) négy napon át négy színpadon hazai zenekarok, DJ-k, színi társulatok, slam poetry, gasztro udvar, civil szervezetek, csapatvetélkedők és külföldi fellépőként a Parov Stelar Band vár mindenkit az Expo Center területén.

A TEF ideje alatt az Expo Center belső és külső helyszínei is szerepet kapnak, a belső termekben kerülnek megrendezésre az élőzenei koncertek és az elektronikus zenei formációk is. Az udvaron a civil falu, a gasztro-udvar, valamint a színházi fellépések és akusztikus koncertek helyszíneként szolgáló Pajta színpad és sörsátor kap helyet.

Időközben elindult a Tavaszi Egyetemi Fesztivál honlapja – a tef.pte.hu – melyen elérhetőek a rendezvény legfontosabb információi, valamint a fellépők rövid adatlapjai. A napi fellépőkre kattintva megismerkedhetünk az adott bandával, vagy fellépővel, illetve belehallgathatunk zenei anyagukba. A honlapon elérhet rendezvény napokra lebontott programterve is. Kedden Brains, szerdán Ámokfutók, csütörtökön Palotai, pénteken Parov Stelar Band. A felhozatal további része az oldalon, illetve a fesztivállal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók mind megtekinthetők a honlapon.

A legfrissebb információk szerint a rendezvény ideje alatt naponta sor kerül a hallgatók körében legnépszerűbb három ital – sör, bor, pálinka – egy-egy nyilvános kóstolójára is, melyeken a nemes hazai termékeken túl szakmai jellegű előadásokkal is gazdagodhatunk. A kóstolók 500 Ft-os ára pedig több, mint barátinak mondható.

Kora délutánonként a hallgatói csapatok mintegy kétszáz fős tömegéé a főszerep a Pajtaszínpad – Sörsátor környékén, ahová a látványon túl az ingyenesen használható extrém kalandpark miatt is érdemes kinézni. A csapatjátékok idején kívül ugyanis a fesztiválozók laser-taggelhetnek, embercsocsózhatnak (teljes emberes csocsóasztal), szumózhatnak ( szivacs gömb belsejében próbáljuk legkedvesebb cimboránkat a pályáról  ki- és a lábáról le taszajtani), de lesz még falmászás is,  valamint kipróbálhatja bárki a Guitar Herot, illetve  az XBOX örömeit.
Persze a játékokon és akciókon túl zenei felhozatal sem az utolsó szempont, amiért érdemes kilátogatni a TEF-re.

A fesztivál záró napján, külföldi fellépőként a nemzetközi zenei életben is jól ismert, atmoszférikus, swing alapokon cyberpunkos elektro hangzásvilágot képviselő Parov Stelar Band (A) lép fel. A további felhozatalba tartozik többek között a technikás hard-rock szcéna egyik meghatározó magyar formációja, a Turbo, illetve a rockabilly kedvelőinek biztos nem ismeretlen Mystery Gang, a Kistehén Tánczenekar örökségén túlnőtt és egyedi hangzásvilágával hódító Intim Torna Illegál, illetve a hazai pop élet képviseletében a Compact Disco is.
Az utóbbi egy év trendjéhez alkalmazkodva az elektronikus vonal kedvelői is saját színpadot vehetnek birtokba. Itt lesz a hazai elektronikus zenei életben legendának számító Palotai, vagy épp a dubstep itthoni úttörője, c0p. A zenei stílushatárokat folyamatosan próbára tevő és mindig újítani próbáló Wondawulf, az egyre nagyobb külföldi sikereket elérő Slap in the Bass, vagy az MTV-ről ismert We Plants are Happy Plants. De a pécsiek sem maradnak képviselet nélkül, ugyanis meg fog fordulni a pult mögött a Space Inhalerz, vagy épp a Punnany Massifból ismert R-Nold és Wolfie, egy sajátos, dubstepre szkreccselő és mc-ző performansszal.
A retro vonulat kedvelőinek is tartogat néhány meglepetést a fesztivál, a programban szerepel az Ámokfutók, az UFO és a Hip Hop Boyz.
A Pajta színpadon az Improvokál színtársulat és a New-színkör mutatkozik be, az akusztikus koncertek fellépői között találjuk a Roy és Ádám duót, a Csőke Renáta Quartettet, Zselenszky Tamást, Petruska Andrást illetve a Tükezoo-t.
A sörsátorban az alapvető funkciókon túl csapatjátékok, illetve Kocsmatrubadúr és rockdisco várja a nagyérdeműt.

A fesztivál felhozatalát erősíti továbbá a Pécsi Egyetemi Zenekarok Fesztiváljáról tovább jutott hat egyetemista együttes (Borbazár, Broken Smile, New Direction, Öxölklöfför Orkester, Pécs „R”, valamint a Rokokó Rosé), akik az élőzenei színpadon kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.
A Tavaszi Egyetemi Fesztivál ideje alatt délutántól hajnalig, a belvárosból a nagyobb kollégiumok érintésével ingyenes buszjáratok indulnak az Expo Centerhez, melyeket a jegy vagy karszalag felmutatásával lehet igénybe venni. A buszok menetrendje a következő lesz: Expo Center – Mecsek áruház – Petőfi utca – Toronyház – Árkád – Szalay Kollégium – Expo Center.

A PTE EHÖK szervezésében megvalósuló fesztiválon megpróbáltak minél inkább az egyetemi hallgatóság igényeihez és pénztárcájához közelíteni az idén, így kedvezményes napi menük és itallap várja a látogatókat. A Diák Hitel szervezésében megvalósuló nulladik nap ingyenes lesz, a többi napra a hetijegy diákkal 3500 forintba, a napijegyek pedig diákkal 1500 forintba, anélkül 2000 Ft-ba kerülnek majd.

Hetijegyeket diákigazolvánnyal az ÁOK-HÖK, BTK-TTK Szolgáltatói Irodában, AJK-KTK Szolgi Centerben és az ETK-HÖK, FEEK-HÖK, PMMK-HÖK, IGYFK-HÖK irodáiban, továbbá a PartyZoo jegyirodában, valamint a helyszínen lehet vásárolni. Napijegyeket pedig a fesztivál ideje alatt az Expo Center előtt, diákkal és diák nélkül is.

A rendezvényre természetesen szeretettel várják a 18 év alattiakat is, akik külön karszalagot kapnak, amit a rájuk vonatkozó alkoholtilalom tekintetében a pultnál figyelembe fognak venni. Illetve fontos információ, hogy a dohányosok csak a külső helyszíneken hódolhatnak majd szenvedélyüknek.
Pontos program: tef.pte.hu. TE Fent leszel?

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés