Tavaszi bál a Kodály Központban

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Elmúlt már jócskán a báli időszak, most mégis rendhagyó módon hirdeti bálját a Pannon Filharmonikusok Zenekara. Az eseményre a Kodály a Központban kerül sor április 30-án este, ahol a XIX. század jegyében zajlanak majd az események.



A cél: hagyományteremtés, ezért hívják segítségül a XIX. század zeneszerzőinek legkiválóbb muzsikáit, amelyre a négyszáznál több vendég táncra is perdülhet. Két helyszínen látja vendégül a bálozókat a Pannon Filharmonikusok, az egyik a koncertterem, amelynek a padozatát erre az eseményre lesüllyesztik, így hozva létre az ideális báltermet, míg egy "kisebb" szalon terem, amelynek befogadóképessége nagyjából 180 fő.

Horváth Zsolt a PFZ igazgatója, az egyik ötletgazda elmondása szerint nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. Most főleg pécsiek és budapestiek foglaltak jegyeket, de már külföldön is felfigyeltek a programra.

Két védnöke lesz az eseménynek, Páva Zsolt polgármester a várost képviseli, míg Pentz Mónika a pécsi közönséget, a Pécsi Zenebaráti Kör elnökeként.
A műsor valóban kivételes lesz, az este hét órás nyitányról a Pécsi Balett táncosai gondoskodnak, akik korhű ruhákban palotással kezdik a bált, a táncba pedig a közönséget is bevonják. Több partnere is lesz a zenekarnak, akik a színvonalas vendéglátásról gondoskodnak az est folyamán. A 200 éves együttest egy szintén 200 éves autógyár egyik helyi kereskedője segíti abban, hogy a bál szépe, ha nem is fehér paripán, de egy csodaszép fehér autón mehessen haza. Nem csak a bálkirálynő élvezheti a legmodernebb eszközökkel felszerelt autó luxus szolgáltatásait, a bál minden vendége igénybe veheti ingyenesen a kocsikat, amellyel hazafuvaroztathatják magukat.

Persze a fuvar előtt még nagyon sok program várja őket. A Silló István által vezényelt 40 fős szimfonikus zenekar operák és operett nyitányokkal hangol az eseményre. A nyolcfős asztaloknál pedig a vendégek a legjobb villányi borházak és egy helyi étterem a XIX. század gasztronómiájára emlékeztető ételsorát kóstolhatja meg. Vacsora után igazi báli hangulatot varázsol a Smile Showtime Band, amely információink szerint eddig még mindig remekül vizsgázott a közönség előtt.

Amint azt említettük lesz bálkirálynő választás is! A szerencsés nyertes a már említett gépjármű használaton kívül egy welness hétvégét is magáénak tudhat, egy hegyi kristály ékszerkollekcióval együtt.

Ahogy Horváth Zsolt megjegyezte, most vizsgázik az épület is, hiszen ilyen funkciót még nem látott el eddig. Az központ erre a feladatra is tökéletesen alkalmas, hiszen a tervezésekor gondoltak még erre is a mérnökök. Nem kell napokon át báltermet ácsolni, a hangversenyterem padozata a beépített gépészet segítségével lesüllyeszthető, a széksorok pedig egy ötletes szerkezettel betolhatók a raktárba. Az így létrejött hatalmas területen kényelmesen elfér a bálterem és a vacsora alatt használt kör alakú, nyolcszemélyes asztalok is.

Még kaphatók jegyek, ha nem is a legnagyobb, de az ugyanúgy felszerelt szalon terembe szólók közül. Így még van lehetőség ezen a csodálatos, hagyományteremtő eseményen részt venni.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-05-04 16:21
Jó volt, apró hibákkal, de mondjuk négyes alá.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés