Gazdátlan a terület, ez látszik is

Közélet
PDF
Aki a pécsi, városi történéseket érti, az bizony sokat tud! Többet, mint az arra hivatottak. Mert akiknek ismerniük kellett volna a részleteket, bele is zavarodtak a Nagy Lajos király úti, illetve Bajcsy-Zsilinszky Endre utcai parkolóhely (képünkön) történetébe.

Annyi bizonyos, nincsen minden rendben a placc körül. Ezt egy rövid séta alatt bárki megláthatja. A legtöbb kárt, rongálást nyilvánvalóan az ott megállók végzik. De a parkolási díjat beszedő cégnek ehhez semmi köze.

Az ilyen terek 2011 januárjától általában átkerültek a Biokom Kft. kezelésébe. Ám ez most – állításuk szerint – nem így történt. Maradt a Pécs Holding Zrt. felügyelete alatt a közterület. Vagyis, alapvetően „árva”, legalábbis ez tükröződik egy röpke bejárás alkalmával.

A kivezető résznél a kikerülési irányt jelző táblát valaki „elgombázta”. Napokig ott hevert a gyepen a lemez a csővel, most már elvitték, csak egy lyuk jelzi, a hiányát.



A kövek néha másoktól elmozdulnak, vissza maguktól soha

A térelválasztó, lábmagasságú kövek közötti összekötő fémcsövek számos helyen eltűntek. A hatalmas kockakövek a járdára lökve, szanaszéjjel, semmiképpen sem tűnik normálisnak a helyzet.

Az egyik legfontosabb elem a jegyváltó. Az egyik előtte lévő fekete-fehér terelőkorlát letaposva, látszik rajta, egy autós későn fékezett. Vélhetően nem „holmi” gyalogos tiporta le. Az is kitűnik, nem tegnapi a kár.



Az álló nagy fa mellett több kicsi, vízszintesen

Korábban levágott, esetleg letört faágak várnak az elszállításra. Ez akár még jó üzenet is lehetne, lám-lám, valakik igyekeztek gondoskodni róla, hogy ne kerüljenek a gumik alá. De türelem is kell az esethez, nem gyors a változás.



Az áram eltűnt, de már keresik, kutatják

Egy helyen a villamosvezeték kibontva, szorgos munkának nyoma sincsen a környéken. Régebben erre szokták rámondani: anyaghiány. Ami csak kisebb bosszúságot okoz a fizetni vágyóknak, akik némi séta árán leróhatják az összeget, amiért várakozhatnak.



Viharvert doboz, törött üveg, megállt az idő

Az északi részen, az egyik bejáratnál egy össze-visszahorpadt villamossági doboz, valamint egy törött hirdetőtábla utal rá, itt van valami. Rendetlenség, hányavetiség mindenképpen, de ez harmonizál a teljes képpel.

Az egész környékre jellemző itt-ott a kátyússág, amit korábban igyekeztek megszüntetni, kevés sikerrel. Az már végképp nem ide tartozik, hogy fel-feltűnnek kétes egzisztenciák, önjelölt parkolóterületi őrök, akik felajánlják „különös” szolgáltatásaikat az arra járóknak. Miszerint: „Főnök, majd én figyelek az autójára!”.

Kurtán így lehetne összefoglalni az úgynevezett „Centrum-parkolónál” lévő jelenlegi állapotokat. Ami azért aggályos, mert ha lejár a most még érvényes szerződéssel rendelkező cég mandátuma, akkor is majd Pécs Megyei Jogú Város valamelyik cégének kell ezeket az esztétikai csúfságokat elhárítania. Tehát – olcsó demagógia – nekünk lesz drága az egész. De addigra talán kiderül, kik végzik el a munkát!       

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés