A kosarasok a vérüket adták

A kosarasok a vérüket adták

Közélet
PDF
Élen jártak a pécsi kosárlabdázók, amikor a sportolók szervezett véradásáról szólt a fáma. Szerdán délidőben kezdődött az esemény, aminek a Pécsi Városi Tenisz Club (képünkön) adott otthont.





Az Országos Vérellátó Szolgálat Pécsi Regionális Vérellátó Központjának munkatársai ugyan csak 12 óra utánra várták az önkéntes véradókat, de természetesen sokkal korábban megkezdődtek az előkészületek. Mert egy ilyen komoly művelethez, a szakszerű kitelepüléshez időre, szervezettségre van szükség.

A Pécsett működő két élvonalbeli kosárlabdacsapatra, a Pécs 2010 női együttesére, illetve a PVSK-Pannonpower gárdájára szakmai kritikát bárki mondhat. De ha jótékonyságról, emberiességről, társadalmilag hasznos dologról volt, van szó, rájuk mindig lehet számítani. Ehhez kétség sem férhet, ezt már többször bizonyították!

Most sem történhetett mindez másképpen, amikor meghirdették, vért adnak a labdapattogtatás mesterei. Ilyen keretek között immár második esetben. Hiszen az elmúlt évben egyszer már sikerre vitték az esemény.

Eleinte lassan indultak dolog, nem azért, mintha bárki is félt volna. Csupán udvariasságból mindenki a másikat szerette volna előreengedni. Aztán beindult a folyamat, vércsoport-meghatározással, tesztlapok kitöltésével, rögtönzött orvosi vizsgálattal.



A férficsapat sajtósa, Polczer Kata nem tétovázott

Az elsők között feküdt a véradóhelyre Polczer Kata, a PVSK-Pannonpower sajtóügyekért felelős munkatársa. Megmutatta, milyen a női bátorság, amikor az élre kell állni. Természetesen, minden gond nélkül átesett a procedúrán, sőt, hamar letudta a dolgot.

A két alakulat vezetői úgy időzítettek, hogy mindig legyen kosárlabdázó a helyszínen, ezzel téve vonzóbbá az összes jelentkező számára a rendezvényt. Ezzel az ügyes taktikai húzással elérték, mindenki elmondhatta, amit amúgy csak nehezen tehetett volna meg. Azonos gárdába kerülhetett a kedvencekkel.


Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-04-28 11:11
Sajnos így sem kerülhettek azonos gárdába a kedvencekkel, mert a kedvencek közül senki nem adott vért... :S
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-04-28 06:18
Ilyen játék mellett minden meccs után levennék fél litert, egészen addig, amíg nem játszanak normálisan!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés