Pécsett készül a Nemzet Kenyere

Kiss Ágnes Közélet
PDF
Csütörtök délután tájékoztatta lapunkat Dr. Korinek László és városunk polgármestere, Dr. Páva Zsolt egy új pécsi kezdeményezéssel kapcsolatban. A Nemzet Kenyere Ünnep néven megálmodott ötlet célja, hogy Pécset az országos köztudatban tartsa az EKF után is.




Az ötletgazda Dr. Korinek László pár hónappal ezelőtt kereste fel a baranyai megyeszékhely polgármesterét, akinek nagyon tetszett, hogy újra egy egyedi dologgal lépne elő Pécs. A tervek szerint 2011 augusztusának elején a 19 magyarországi megye és a határon túli magyar lakta területeken termett búzát elszállítanák Mohácsra, ahol együtt megőrölnék. Az Összeöntés Ünnepére 13-án Mohácson, a Nemzet Kenyere Ünnepére pedig 19-én Pécsett kerülne sor. Az ebből kisütött kenyeret ünnepélyes keretek között Pécs városának polgármestere szelné meg. Az érdeklődők maguk is vásárolhatnának zsemlét, és a pécsi borászoknak köszönhetően Baranya megyei bort is, ebből egy deci és mellé egy zsemle 200 forintba kerülne. A kezdeményezés alapvető célja az összetartozás szimbolizálása, hiszen a közösen megőrült lisztből egy-egy zsák visszakerülne azokhoz a területekhez, ahonnan érkeztek Baranyába. Mindezek mellett a szervezők célja, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány állami gondozott gyermekeit is támogassák, hiszen az augusztus 19-ei ünnepségen 100 gyermek kapna a pékáruból. A jótékonysági rendezvénnyel egybekötött program nyitott további szponzorok számára is.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-04-30 09:07
Egy-egy hülyeség elvonja a fontos kérdésekről a figyelmet, ez az országos politikában bevált, most a vidéki tesztelés folyik.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés