Pécs szolgálatára készül az új jegyző

Pécs szolgálatára készül az új jegyző

Közélet
PDF
Május elsején lép hivatalába dr. Lovász István, Pécs új jegyzője. A 32 éves, fiatal szakember azt mondja, Pécs és a pécsiek szolgálata a legfontosabb feladata. Dinamikus, gyors és rugalmas hivatali munkát vár a kollégáitól, a törvényesség maximális betartásával. Pécs polgármestere szerint Lovász a legjobb választás volt, a legkomolyabb pályázatot ő adta le.



Sajtótájékoztatón mutatta be a város új jegyzőjét dr. Páva Zsolt. Pécs polgármestere szerint a legkomolyabb pályázatot dr. Lovász István adta be, akinek nem csak jogi diplomája van, hanem európajogi szakjogász, valamint rendelkezik közigazgatási és jogi szakvizsgával is.

- Az új jegyzőtől azt várom el, hogy a törvényesség betartása és folyamatos ellenőrzése mellett, a korábbiaknál lényegesen polgárbarátabb hivatali munkát építsen ki és vezessen. Úgy gondolom ugyanis, hogy a Hivatal van a pécsiekért, és nem a pécsiek a hivatalért – mondta Páva Zsolt.

A cél, hogy sokkal gyorsabb ügyintézés jellemezze a polgármesteri hivatalt, illetve hogy a városirányításhoz szükséges munkavégzés is gyorsabb és pontosabb legyen a korábbiaknál.

- Pécs jegyzőjének lenni megtiszteltetés, egyben pedig szolgálat is, a pécsiek szolgálatát jelenti – mondta Lovász István. – A céljaink közösek a városvezetéssel, hiszen nem csak a pécsiek, hanem a Hivatal érdeke is az, hogy dinamikusabb, gyorsabb, rugalmasabb munkavégzés jellemezze, a legmagasabb fokú szakmai és törvényességi követelmények betartása mellett. Én arra vállalkoztam, hogy mindezt képviselem és irányítom.

Dr. Lovász István számára nem ismeretlen a városházi munka, ugyanis 2004 óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. 2006-tól Vagyongazdálkodási Csoportvezető, majd 2008-tól Városfejlesztési Főosztályvezető. Idén januárban nevezték ki Referatúra Főosztályvezetőnek, ami a korábbi vezetői, illetve szakmai feladatok továbbvitelét jelentette, valamint az ágazati (szak)referatúrák, mint a Közgyűlés egyes bizottságai köré rendezett munkaszervezetek munkájának összehangolását, jogi és szakmai felügyeletét.


Pécs, 2011. 04. 29.

Polgármesteri Kabinet

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-04-30 09:05
Kádercserében jó a Fidesz, másban kevésbé!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés