„Állam bácsi” a hibás a Vince utcában

Közélet
PDF
Az elmúlt évi pécsi EKF beruházások közül a Vince utcai minden, csak nem sikeres, illetve befejezett. De most végre sikerült megtalálnunk a felelőst az ügyben. Amivel sokra nem megyünk, mondhatni sehová sem jutunk. Nem úgy az utca csigája, amelyik még bőven átér a másik oldalra, mire itt átadás lesz.


Az eredeti tervek, elképzelések szerint már készen kellene lennie a Vince utcai felújításnak, átalakításának, építkezésnek, nevezzük, ahogyan akarjuk. Ezzel szemben csak a méreg, bosszankodás jut az ott lakóknak. Kinek több, kinek kevesebb.



A helyzet így fest "föntről" nézve: ez egy zsákutca

Az Ágoston tér felől közelítve majdnem minden rendben lévőnek tűnik. A kövek viszonylag rendben lerakva, ám a csatornafedelek környékén látszik, nincsen minden befejezve. Aztán a hatvan valahányas – nehéz pontosan meghatározni melyik háznál – befejeződik a látszólagos rendezettség. Onnan a készültség foka ugyan nem nulla, de közelít ahhoz.

Ami több ok miatt is aggályos! Nem csak azért, mert félbemaradt tevékenységről kaphat képet  a látogató. Hanem annak okán is, hiszen a tavaszi esőzések, korábban a télvégi hóolvadások is sok-sok követ, kavicsot, földet mostak, hordtak le, illetve visznek jelenleg is magukkal. Ez pedig a lenti részeken élők számára is szomorú eredménnyel jár.

Hétfőn délelőtt kicsi volt a forgalom, kevesen jártak az utcákon a hegyoldalban. Egy kutyás férfi azt mondta, olyan ez, mint régen volt. Semmi sem készül gyorsan, inkább lassan sem. A legelkeserítőbb, hogy már megszokták az állapotokat.



Bár egy cipő feltűnt, egy lépést sem halad a munka

Egy másik úr, aki ugyan nem ott lakik, de rendszeresen jár arra, sőt kulcsa is van az egyik ajtóhoz, határozottan elmondta, tudja ki a hibás az ügyben.



Területnek terület, de hogy munka lenne, az kérdéses

– Nézze, itt mindenki szitkozódik, káromkodik, zsörtölődik, a vérmérsékletének megfelelően – árulta el a bennfentes magabiztosságával a hatvanon túl ember. – A legfőbb bűnös az „állam bácsi”, amelyik csak nagyon lassan fizet, bármelyik kivitelezőnek. Az építést végzőknek így rengeteg ideig kell hiteleznie a megrendelőnek. Amit kényszerből nyilván beépít az árba, ettől pedig drágább lesz a munka.

Eddig rosszul sikerült

A beruházás megkezdése után, elég hamar kiderült, elhibázott volt az eredeti elképzelés. Erről a helyiek tudnának többet mondani, akik már korai szakaszban közölték, nem lesz jó a dolog, ha nem számolnak a nagy lezúduló csapadékokkal, a hegyoldalból. Mert az évszázadok óta ott zubog. Egyszer el is mosott mindent, akkor már a mérnökök is belátták, hibás úton jártak. Most ott tart az ügy, hogy folytatása következik a történetnek. Mert így, félig-meddig nem maradhat. De mivel minden oldalról nagy a bizalmatlanság, csak nehezen várható lépés. Az egyik fél jól tudja, hosszú kifizetésre számíthat. A másik meg biztos benne, szeretne valamit, amit kiegyenlíteni csak sokára tud. A felelős tehát az állam maga. Ami ellen nincs mit tenni!

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés