A sínek fölött nincs átkelés

Közélet
PDF
A titkolódzós társasjáték folytatódik. Továbbra sem lehet tudni biztosan, üzemképes-e a pécsi Indóház téren lévő gyalogos-felüljárónál, a mozgáskorlátozottak liftje. De mégis van előrelépés az ügyben!




A kerekesszékesek már régen kerülik a főpályaudvarnál lévő hidat. Mert azon úgysem tudnának átjutni a túlsó oldalra, a Verseny utcába. Persze, onnan sem lehet átkelni a másik „térfélre”.

Az sem teljesen bizonyos, jelen állapotába egyáltalán mire képes, illetve mire alkalmatlan a szerkezet. Amit egykoron nagy ünnepsége közepette adtak át a gyalogosoknak, illetve a fogyatékkal élőknek. Mindez évekkel ezelőtt történt, azóta üzemszerűen szinte senki sem használta a szerkezetet.

Az utóbbi időben a Biokom Kft. munkatársai kértek egy olyan árajánlatot több műszaki ügyekben jártas cégtől, amiből meg lehetett tudni, mibe is kerülne a javítás. Mert a gond kettős. Egyrészt a hívórendszer, ami a forgalmi irodában szólalna meg, működésképtelen. Ebből következően az odagördülő rászorult nem tudja értesíteni a MÁV munkatársait a jelenlétéről. Másrészt viszont jelenleg senki sem tudja, a mikrofon, illetve a hangszóró, meg a kezelőkulcs tartója milyen kapcsolatban áll az egész rendszerrel.



Pihen a komp, kikötötték... (bocsánat a költőtől)

Ha a jószerencse úgy hozza, akkor mégis eljöhet a nagy pillanat, amikor a lift embereket szállíthat. Feltéve, ha az igazolódik be, amit a hozzáértők remélnek. Vagyis nem kerül a felújítás súlyos százezrekbe, hanem sokkal olcsóbban is meg lehet úszni a dolgot.

Ekkor viszont újra számolni kell a rongálókkal, akik eddig mindig „megbízhatóan” tetté a dolgukat. Most azonban ennek kiküszöbölésére is felvetődött egy lehetőség, bár még csak latolgatás szintjén.

Ezek szerint az egész kommunikáció kiváltható lenne egyetlen mobiltelefonnal, illetve egy kiragasztott számmal. Abból kiindulva, hogy szinte mindenki rendelkezik hasonló eszközzel, csak egy feltöltőkártyás beszélőt kellene rendszeresíteni a vasúton, azon fel lehetne hívni a segítő munkatársakat.

Ehhez természetesen az is nélkülözhetetlen, hogy működjön a kocsiemelő. De ez egyelőre még nem tisztázott, úgyhogy a sokmilliós beruházás nem töltheti be a szerepét. Amúgy, megbízható forrásból tudható, nincs is különösebb igény rá, ám mivel ilyet kötelező beépíteni, hát megtették. A folyamatos mozgásról meg nincsen verdikt, tehát látszólag minden rendben áll.  

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-05-04 16:18
Petike: állapotában és ünnepségek...
"Üzemszerűen szinte senki sem használta..." Nem üzemszerűen igen, Petike?
Amúgy az egész cikk megint nem szól semmiről, immár hagyományosan. Petike irományai arról szólnak, hogy éppen nincs ötletem, meg energiám igényesebb dolgok után futni, ezért a környezetemben kipécézek valamit, amiről már ráadásul a lap írt is. A lustaság és igénytelenség teteje!!!!.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés