Mecsekaljai Dj-kavalkád – Space Inhalerz

Lajtos Mónika Zene
A nemrégiben egy éves fennállását ünneplő Space Inhalerz csapata vérfrissítésként jelent meg a pécsi éjszakai életben és tört be robbanásszerűen a város elektronikus zenei bulijainak világába. Az egyik alapító tagot, deadheadet kérdeztem a bandáról, az élményekről és a jövőbeli tervekről.  



A csapat tavaly márciusban kezdte pályafutását kis költségvetésű rendezvényekkel a Kino Caféban, melyet a nagy érdeklődésnek köszönhetően hamar sikerült kinőniük. A mozi előtérből elsőként a Pécsi Est Caféba költözött a produkció, majd a frissen felújított Zion-ba, amely jelenleg is vendégül látja a csapat tombolni vágyó vendégeit. A négy dj – SerJoe, boci, deadhead, chromeshelter – és a vizuális effektekért felelős klabla szerteágazó stílusban szolgáltatják a jó értelembe vett dobhártyaszaggató zenéjüket.

Megszólal itt minimal, deep house, dirty electro, techno, dubstep, glitch-hop, garage, dutch, electro house, indie dance, nu disco és még sorolhatnám. Nem hiába viselték az első bulik a From Berlin to Bristol címet, hiszen többnyire ezekhez a városokhoz köthető mocskos alagsori zenéket ismertették meg velünk a laptopok zsonglőrjei. A születésnap, az elkövetkezendő fellépések, és a sikerek kapcsán faggattam ki deadheadet.

– Gondoltátok volna, hogy ekkora „sztárrá” növi ki magát a banda az anno még ingyen megrendezett „Kinós” buliból Hogyan érintett ez titeket?
– Nem, nem gondoltuk volna… az is meglepett, amikor megtöltöttük a Kinót, majd az Est Cafét tavaly. Azt pedig még nem igazán tudjuk hova rakni, hogy többen jöttek el az első szülinapi bulinkra a ZION-ba, mint ahányan előtte pár hónappal a Tankcsapda koncertjére. Bár azt hozzá kell tennem, hogy az, hogy sokan látogatják a bulijainkat, önmagában nem nagyon változtat a produkción. A rendezvények szervezése szempontjából jó, ha tudunk vendégfellépőkkel számolni, de 50 embernek is ugyanennyi időt venne igénybe a szervezés és ugyanannyi időt töltenénk a zenék keresgélésével, mint most.

– Mikor került be klabla a csapatba és miért?
– Már a legelső Kinós bulinál is volt külön vizuálosunk; a legelejétől fogva elengedhetetlen elemnek tartottuk, hogy a zene mellett a látvány is megfelelő legyen. A bemutatkozó éjszakán szívességből vállalta egy ismerősünk, hogy viszi a néznivalót, de neki az elektronikus vonal, amit játszunk, annyira nem jött be, így inkább beajánlotta Balázst, azaz klablát, aki azóta is a csapat tagja.

– Sokat adtok a közönség reakcióira, „kívánságaira”?
– Bármiféle visszajelzésnek örülünk, ami a bulijainkkal kapcsolatban érkezik, ám a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a saját elvárásainknak megfeleljünk.

– Úgy tudom, hogy ez egy hobbizenélésnek indult. Mennyire tekintitek még hobbinak és mennyire hivatásnak?
– A Space Inhalerz valószínűleg mindig hobbi lesz számunkra. Legalábbis nem szeretnénk, hogy ez legyen a fő tevékenységünk, és hogy bármilyen módon függjünk tőle, mert akkor beállnánk biztonsági játékra. Így viszont nyugodtan kísérletezhetünk új stílusokkal, felállásokkal és buli elemekkel, remélve, hogy jól sülnek el, miközben tisztában vagyunk vele, hogy az is benne van a pakliban, hogy a közönség egy fura tekintet után megfordul és elmegy.

Mik a tervek a jövőben? Országos turné? Nyári fesztiválok?
Ha országos turné nem is, de szeretnénk több városban fellépni, illetve már biztos, hogy több nyári fesztiválon is találkozhattok velünk. De nem lövök le semmi poént, a facebookon úgyis látni fogják azok, akik „lájkolnak” minket. (http://www.facebook.com/spaceinhalerz)

A csapat legközelebb a Tavaszi Egyetemi Fesztiválon fog fellépni május 6.-án.

 

Hozzászólások

 
+1 #9 Guest 2011-05-12 17:35
nagyon úgy látszik, hogy akison komoly identitásválság gal küzd:) mondjuk ez sok mindent megmagyaráz:) hajrá space!!!
Idézet
 
 
0 #8 Guest 2011-05-12 17:19
Nyomorék vagyok. Szánalmas, bunkó, rosszindulatú nyomorék.
Idézet
 
 
0 #7 Guest 2011-05-12 11:00
mifáj hülyegyerek? Talán valamelyikőjük nem adta át a helyét a buszon a seggednek vagy mivel bántottak meg? Nem, nem vagyok a formáció (-nehéz értelmezhetetle n szó ez a hozzád hasonló lecsúszott ostobáknak-)tagja, miért is lennék...
Nem mondtam hogy nem nyomják náluk jobban, miért mondanék ilyet. Persze akinek a szintje a david guetta meg a dj junior annak magyarázhatok minőségi zenéről.
Amugy meg ha nem tetszik akkor ne menj el a bulikra, ne olvass róluk cikket ne írogass itt. Én sem megyek tiestora, de nem is szidom ahol érem.
Idézet
 
 
+1 #6 Guest 2011-05-12 10:47
mindegyiket ismerem. tök korrektek, jó fejek, kedvesek, blablabla... te meg itt "surnóskodsz". bé-vel érek egyet (aki amúgy nem az egyik tag). ha nem tetszik, ne hallgasd. de hülyeségeket se kell ideírni.bár biztos ha árminfónburent fikáznánk, őt megvédenéd.
Idézet
 
 
+1 #5 Guest 2011-05-11 22:55
Kedves akison én csak érdeklődnék h miből gondolod h ezek a srácok el vannak szállva?
Idézet
 
 
-1 #4 Guest 2011-05-11 17:30
Picipofa, turkáld tovább az orrod! Minőségi?Elektronikus? Zenei? Formáció? Ezt mind te mondod? Gondolom a formáció egyik tagja vagy? Ha nem, akkor lefagyott a vincsesztered! Nézz már körül kispocok, a világban azért ennél százezren jobban nyomják és nincsenek ennyire elszállva maguktól! Tüke, vágod?
Idézet
 
 
+1 #3 Guest 2011-05-07 19:28
Jó tudom szánalmas vagyok, de nem merek kimozdulni otthonról sosem, mert figyelnem kell, hogy mikor esnek egymásnak a törpenyulaim. Ebből élek ugyanis, hogy nyulakat pároztatok otthon. A szobámban. Tegnap előtt ellett meg a kis Micike. Lett 3 tarka, 1 fehér, meg 1 vörös.
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2011-05-06 14:53
akkor tiéd a sekrestyés fiú. mi maradunk a space-nél ;)
Idézet
 
 
-4 #1 Guest 2011-05-05 19:28
Ezek sztárok, atyavilág! Öt surnó!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés