Pécs nem bukik, Varga nyerhet

Közélet
PDF
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a 98%-os törvényt. De ezzel Pécs semmit sem bukik a nagy végkielégítések okán. Látszólag jó a hír, ám nem az, mert a kifizetések így a magánszemélyekhez kerülhetnek. De ettől a Pécs Holding Zrt. (képünkön a bejárata) nem lesz gazdagabb.


Az emberi méltóság megsértése volt a legfőbb indok, ami miatt az Alkotmánybíróság úgy döntött, nem lehet elvenni a nagy összegű kifizetéseket azoktól, akik arra számítottak, hogy pénz üti a markukat. Különösen igaz az akkor, ha visszamenőlegesen szeretnék „megsarcolni” az „indokolatlanul” gazdagodókat.

Legalább egy ilyen ügyben érintett volt Pécs Megye Jogú Város Önkormányzata, illetve a tulajdonában lévő Pécs Holding Zrt. korábbi vezetője, Varga Péter is. Jogerősen a bíróság indokoltnak látta majdnem 25 millió forint átutalását Vargának. Ezt a város előbb elsőfokon, aztán másodfokon megtámadta, ám vesztesen került ki a pereskedésből. Az ügy most a Legfelsőbb Bíróság előtt van, bár a kifizetésnek ettől még nincsen halasztó hatálya. Igaz, a városi jogi képviselő elmondta, kérvényezték, hogy mégse kelljen átadniuk a jelentős summát.

Akkor azonban még mindenki abban a hitben élt, a 98%%-os törvény alapján a korábbi vezető csupán 2%-ot tarthat meg magának. Ezek szerint azonban a teljes járandóságot elteheti, illetve azért mégsem, mert adóznia kell a bevételből, de az már magánügynek számít.

A legújabb fordulat szerint viszont mind a mintegy 25 millió megjelenhet az állásából elbocsátott irányító számláján. Ez viszont a Pécs Holding Zrt. számára egyre megy, mert nekik nagyjából mindegy lehet, ki a kedvezményezett, Varga, esetleg az állam.

Vagyis, ezzel a most érvényesnek tűnő állásfoglalással kizárólag az államkincstár jár rosszul. A város még reménykedhet egy esetleges jogorvoslati fordulatban. A nyertes eddig Varga, aki erre talán nem is számíthatott igazán.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-05-08 12:20
Varga úr ismét felrakhat egy réteg zsírt a derekára ebből a lóvéból!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés