Szuperjárgány nyerte a „Feltaláló születik!” ötletpályázatát

Közélet
PDF
Nagy sikerrel hirdették meg a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak innovativitását és ötletességét megmérettető pályázatát „Feltaláló születik!” címmel. Az eredményhirdetésre kedden délután került sor a Tudásközpontban, a PTE Innovációs Nap keretében.


Kovács L. Gábor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese adta át az értékes pénzjutalmakat a legkiemelkedőbb pályamunkák részére.
A kétkörös szakmai bírálat után a beérkezett 25  közül a PTE Innovációs Bizottsága a legjobbnak ítélte, és így első helyezettként 100.000 Ft pénzjutalomban részesítette a Pollack Mihály Műszaki Kar ORCA Shell Eco-Marathon Team csapatmunkáját, az ORCA jeligéjű, ultra alacsony fogyasztású, prototípus, közúti járművet, amelyet az Innovációs Napon meg is tekinthettek a látogatók. A csapat díját Makida László hallgató és Háber István Ervin tanársegéd, a csapat konzulense vette át. A győztes team indul az ECO-Marathon elnevezésű versenyen is, ami egy, a Shell által szponzorált, évente megrendezett speciális járműtervezési és építési verseny, ahol a cél a lehető legnagyobb energiahatékonyság elérése. Ahogy Makida László csapatvezető fogalmazott, a pénzjutalom nagyon jól jön a versenyre való felkészülés hajrájában.

Második helyezést ért el és 50.000 Ft pénzjutalomban részesült Ludányi Zoltán, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója „VisuAllow” jeligéjű számítógépes nyelvészeti eljárásával, míg a harmadik helyen Földvári István, a Bölcsészettudományi Kar PhD hallgatója végzett a „Dimenzió” jeligéjű térbeli logikai társasjáték pályázatával, amiért 25.000 Ft pénzjutalmat vehet át.
Ezen felül az első három helyezett számára a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja egy-egy millió Ft értékű innovációs tanácsadási szolgáltatáscsomagot, a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület pedig két évre szóló ingyenes tagsági viszonyt ajánlott fel, összesen 30.000 Ft értékben.
További 25.000-25.000 Ft értékű készpénzjutalmat, mint különdíjat ajánlott fel a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. Keresnyei Johanna és Balázsi Dávid pályázók részére, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pedig vállalta, hogy két pályázó számára- Balázsi Dávid és Bese Örs részére- technológiai ajánlat profilt készít és a 48 országban jelen lévő Enterprise Europe Network rendszer útján, a megoldások minél sikeresebb piacra vitele érdekében ingyenes segítséget nyújt befektetők, társfejlesztők felkutatásában.
Az eredményhirdetés előtt és után az érdeklődők színvonalas előadásokat hallgathattak meg a PTE innovációs stratégiájáról, valamint az egyetemen futó legjelentősebb kutatásokról.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés