Hitel nincs, a Biokom gondban

Közélet
PDF
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem vesz fel 2,76 milliárd forintos (a kép illusztráció) működési hitelt Pécs Megyei Jogú Város. Mindezt azután jelentették be, hogy visszatért külföldi útjáról dr. Páva Zsolt polgármester.




Miután a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke, dr. Trombitás Károly elmondta, miért is van szükség a közel hárommilliárd forintra, kiderült, ilyen kölcsönt a baranyai megyeszékhely nem vesz fel. Annak ellenére sem, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben mindez megjelent, mint pályázati kiírás. Ezek szerint hibás, rossz a kommunikáció a városházán belül, ha ilyenre sor kerülhetett. De ezt most hagyjuk, ennél komolyabb dolgokról van szó!

A megye legnagyobb városának üzemeltetésével megbízott Biokom Kft. ugyanis komoly anyagi gondokkal küzd. Eddig ugyanis a hulladékgazdálkodást nyereségesen végezték. De a januártól, a Pécs Holding Zrt-től hozzájuk került feladatokhoz egyetlen fillért sem rendelt hozzá a költségvetés. Ezért most a tartalékjaikat élik fel. Azt, amit természetesen a városlakók fizettek be, korábban.

Erre a pillanatnyi működési gondra is van azonban válságterv. Méghozzá ősztől, amikor Pécs kezébe kerül a parkolási rendszer üzemeltetése. A hosszú távú, amúgy rendkívül előnytelen szerződés ugyanis akkor jár le. Azt nyilvánvalóan nem hosszabbítja meg a jelenlegi vezetés. Akkor pedig, mivel már a saját kasszába, vagy „baráti” céghez folynak be a bevételek, máris képződik egy nagyobb összeg, amit ésszerűen lehet felhasználni.

Addig viszont nem tudni pontosan, mit hoz a jövő. Találgatni persze lehet, de felesleges. Vélhetően vagy kitart a Biokom bankszámláján lévő „néhány nulla”, vagy kénytelenek lesznek a pénzügyi szakértők egy időszakos átcsoportosításra.


Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-05-13 16:52
Ez állati jó mese. Megjött a főnök és leállítja a gonosz hitelfelvevőket !
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés