Még nincs költségvetése a POSZT-nak

Színház
PDF
Furcsa számok keringenek a XI. POSZT büdzséjével kapcsolatban. Ami csak azért érdekes és izgalmas, mert maga az ügyvezető, Stenczer Béla sem ismeri az adatokat. Szerinte ugyanis még a pályázatot sem írta ki a minisztérium. (A képen a színházi  pénztár bejárta látható.)



Aki arra tippel, hogy „szerényebb” lesz a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó, mint a korábbiak voltak, az nyilván nem tévedhet nagyot. Különösen a rendezvényhez kapcsolódó egyéb programok lesznek visszafogottabbak, mint a korábban megszokott kínálat volt.

– A verseny hozzávetőleg kétszeresébe került, mint az elmúlt esztendőben volt – mondott egy biztos számot Stenczer Béla ügyvezető. – Ami forintosítva annyit jelent, 40 milliót kell a színházaknak adnunk a megjelenésükért. Nem volt akkora az infláció, sőt, az árakat sem emelték ilyen drasztikusan. Egyszerűen, minden tekintetben drágábbak az előadások.



Az ügyvezető, Stenczer Béla nem hisz a pénzügyi pletykáknak

– A milliók számát nehéz minősíteni, de kapnak még mást is a fellépők?
– A Pécsi Nemzeti Színház, illetve bármelyik helyszín a rendelkezésükre áll, technikai támogatottsággal. Ehhez viszont még hozzá érdemes számolni a szállásköltségüket, ami nem olyan tetemes, bár természetesen nem elhanyagolható.

– Ellenben az egyéb rendezvények közül néhány elmarad, mégis lesz látnivaló, hallgatni érdemes koncert.
– Szóba került az East együttes fellépése, ám az bizonyosan nem lesz meg. Ilyen rövid idő alatt nehéz lett volna elintézni mindent. Itt elsősorban a jegyértékesítésre gondolok. Mert azért egy ilyen fellépésnek anyagi kockázata is akad, ha csak kevesen vesznek rá belépőt.

– Az említett zenekarra biztosan megteltek volna a Kodály Központ széksorai.
– Abban maradtunk, jövőre esetleg mégis megvalósítható lehet a dolog, de akkor előbb veselkedünk neki.

– Ezek után azért még mindig lehetnek vonzó művészeti produkciók, amik tömegeket mozgathatnak meg.
– Ebben egyetérthetünk! Erre kiválóan alkalmas a pécsi Séta tér, a Jókai tér, a Kossuth tér, valamint a Művészetek és Irodalom Háza, amit nemrégen kaptunk meg, rövid működtetésre. .

– Vagyis nem pesszimista, ha a finanszírozásra gondol?
– Cseppet sem lehetek az! Létezik egy elképzelés, amennyire mindenképpen számítunk a központi alapból. De nem mondanám ki, mert azzal elkerülhetem a csalódást, amit azoknak okoznék, akik többre vágynak. Meg esetleg mások is olvashatnák azt, amit mondok, aztán annak ismeretében gondolkodnának el a nagyságrenden.    

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés