Családi napot szervez egy alapítvány

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Ajak és szájpadhasadékkal született gyermekeknek szervez egésznapos gyermeknapi programot az ezzel foglalkozó munkacsoport és alapítvány. A Zsolnay Negyedben, a Bóbita Bábszínház  épületében zajlanak majd a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes programok. (A képen háttérben a két orvos, hozzánk közelebb Keresnyei János a program moderátora.)

Bő egy hét múlva, május 29-én lesz a gyermeknapi program, amelyre az ajak és szájpadhasadékkal született lurkókat várják a szervezők, természetesen szüleikkel együtt. Az eseményen lesz mesehallgatás és természetesen bábszínházi előadás is, és míg a gyerekek kikapcsolódnak, addig a szülők is hasznos információkhoz jutnak az ott lévő szakemberektől. Az előadók a rendellenességgel született gyerekek szüleinek kívánnak tanácsot adni például a kisbabák szoptatásával, vagy a szájhigiénével kapcsolatban.



Két fiatal, elkötelezett orvos - segíteni akarnak a gyerekeknek és szüleiknek



A 10 éve működő Ajak- és szájpadhasadék Munkacsoport és Alapítvány vezetője dr. Vástyán Attila és dr. Nagy Ákos (fenti képünkön), a PTE-KK Fogászati Klinikájának igazgatója a motorja ennek a kezdeményezésnek, amely része annak az egyéves kampánynak, melyet a beteg gyerekek támogatására hoztak létre. A két orvostól lapunk megtudta, hogy a betegség már a terhesség alatt felismerhető, de sajnos a  megelőzésig még nem jutott el az orvostudomány. Jelenleg abban tudnak segíteni a szülőnek, hogy felkészítsék őket a születendő gyermek ellátására. Nem kis dolog ez, mivel az így született csöppségek gyakran kapnak fertőzéseket, de ezeket odafigyeléssel, korszerű készítményekkel eredményesen lehet kezelni.



Részlet az egésznapos programból



Azt is elmondta a két szakember, hogy műtéti úton is nagyon jó eredményt érnek el a betegség kezelésében, mindenesetre egy munkacsoportra van szükség, amelyik nyomonköveti a beteg életét és segítséget nyújt neki a megfelelő pillanatban.
A nem kis szakértelmet és odafigyelést igénylő ellátás alanyai mindenesetre egy hét múlva nem kezelésre jönnek Pécsre, hanem azért, hogy egy kis mosolyt csaljanak az arcukra.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés