Minden nyomot rögzítettek

Közélet
PDF
Az egy négyzetkilométerre jutó rendőrök száma pénteken Pécs határában, a Malomvölgyi tónál volt a legnagyobb. Pedig szerencsére semmi „komoly” nem történt a helyszínen, csupán vetélkedtek a szakemberek (képünkön éppen jelmezben vizsgáznak).



A feladatok között volt szakmailag könnyen védhető, mint például az ujjlenyomatok rögzítése. De olyan is akadt, ahol egy „akasztott” ember hátrahagyott értékeit, búcsúlevelét kellett szakszerűen leltárba venni, rögzíteni- Természetesen csak egy beöltöztetett bábúról volt szó, de azért még „élethű” volt a szituáció.



Nyugalom, csak egy bábú lóg a kötélen

Az „erőszakos” vízi átkelés egy kisebb éren, csupán látványelemnek számított, bár egyesek ettől is képesek voltak tejesen átázni. Persze, aki belecsobbant a vízbe, az akarva, akaratlanul is megtudta, milyen, amikor a gatyájából csorog a folyadék. Természetesen nem ijedtében!

A malomvölgyi összejövetelen „csak” baranyai belügyi képviselők adtak egymásnak találkozót. Szóval, azt kellett eldönteni, ki lesz 2011-ben a legjobb „Sörlock Holmes”, aki előtt nem maradhat semmilyen bűnügyi titok megoldatlanul.



A ládahegy tetején egy ügyes rendőr egyensúlyozik

Azért az ügyességüket, egyensúlyérzéküket is próbára tették a helyszínelők. Ötletes, egyben népszerű kihívás volt a sörösláda-építő feladat. Ahol – természetesen kötélbiztosítás mellett – sokan kipróbálhatták, mennyi üres rekeszen képesek még úrrá lenni. Aki tizenkettő előtt eldőlt, annak semmi esélye sem volt a legjobbak közé kerülni.

Aki viszont túlságosan felhevült volna valamelyik feladat során, azt a kivonult katasztrófavédelmisek, magyarul a tűzoltók szívesen lehűtötték. Volt egy olyan kézi spriccelőjük, ami a hatalmas nyomást képes volt megszelídíteni, permetté csökkenteni, ami jól jött sokaknak.

Akadt még célba lövés, légfegyverrel, illetve nyíllal, szellemi szakmai teszt, gépjárművizsgálat, minden, ami egy ilyen alkalommal elvárható.

Természetesen emellett szólt a zene, a bográcsokban rotyogott az étel, szóval a nyílt nap jól sikerült. Már azoknak, akiket oda sorolt a napi vezénylés, nem egy igazi bűnesetnél kellett bizonyítania rátermettségét. Mert azért akadtak olyanok is, akik élesben üldözték a zsiványokat, nem csak játszásiból.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-05-21 21:28
Láthatóan rendpártivá kezd válni Mo.

A rendőrség korrektül tegye a dolgát, mert minden megnyilvánulásu k példaértékű is!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-05-20 17:26
Péter, ez megint egy a sok lufid közül. Nem mondanám az írást gyengének, mert ennyire nem jó!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés