Szerény pécsi könyvünnep

Irodalom
PDF
A számok sokatmondóak. Immár nyolcvankettedszer rendezik meg Magyarországon az Ünnepi Könyvhetet. Ennek kapcsán a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont melletti kis terület az I. Ünnepi Könyvudvarnak (képünkön) ad otthont.




Csütörtökön, 16 óra után néhány perccel a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola trombitásai igazán kiválóan fújták a hangszereiket. Csak nem nagyon volt, aki hallgassa őket! Pedig akadtak ott néhányan, akik könyvbarátoknak vallják magukat. De nincs itt a könyvvásárlás ideje!



A "rezesek" kiválóak voltak, de kevesen tapsoltak nekik

Régebben, amikor még a pécsi Színház téren tartották az efféle események megnyitóját, sokkal többen voltak. Persze, ott még véletlenszerűen is nagyobb szokott lenni a forgalom. Ide azért kevesebben járnak, akik mégis, azok a főbejáraton érkeznek, illetve távoznak.

Az emberek manapság elsősorban nem a fűzött lapokra költik kevéske pénzüket. A kötetek meg nem olcsóak, talán ez is érthető. Ezért aztán sokkal kisebbre sikerült az idei könyves vásár, illetve az azt körülvevő forgatag.



Az elismert poéta, Bertók László az árnyékból figyelte a történéseket

Pedig még Bertók László, Kossuth-díjas költő is megjelent, de a nagy tavaszi melegben ez sem hozott sokakat hirtelen izgalomba. Viszont a rézfúvósok másodszor sem hibáztak, ha már rájuk került a sor, a beszédek között, után.

A 2011-es I. Ünnepi Könyvudvar csütörtöktől vasárnapig várja az érdeklődőket. Nem csak vásárolni lehet, de például írókkal is beszélgetnek majd a műsorvezetők. Sőt, pénteken délelőtt 9-től 12 óráig a korszerű könyvtárbusz is megtekinthető. Látogatásokat is tartanak benn, a nagy könyvtárban. Oda is be lehet lépni, ahová máskor a látogatóknak tilos a bemenet.

A számok talán mégsem hazudnak. Ha a megjelentekből levonjuk a politikusokat, kereskedőket, könyvtárosokat, a kiadók képviselőit, Bertók mestert, meg a sajtó munkatársait, akkor a végeredmény egy kissé lehangoló. A „hivatásos” érdeklődőkön kívül senki sem jött el a nyitányra.   

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-06-05 13:25
Talán kicsit nagyobb hírverés kellett volna!
A korábbi években Pécsett a párommal "keresve sem találtuk" a könyvsátrakat, ezért már eleve lemondtunk róla, hogy még lesz ilyen rendezvény.
Jobb híján a NET-en keressük meg az újdonságokat, a ritkaságokat és veszünk könyvet.
Pedig mi is tudjuk, ez NEM olyan!! Hiányzik a varázs..........
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés