Hajtóvadászat a rokkantkártyával visszaélők ellen

Közélet
PDF
Az utóbbi napokban számos pécsi polgár jelezte felénk, hogy egyre többen parkolnak hamis, vagy jogtalanul használt rokkantkártyával Pécsett, ami felháborítja őket. A helyzettel a média is foglalkozott az elmúlt időszakban, több visszaélést is bemutatva.


Az önkormányzat – jogalkotói képesség híján – ugyan nem tudja megváltoztatni, illetve megszigorítani a rokkantkártyák igényléséhez szükséges törvényi procedúrát, ellenben megtehetjük és meg is tesszük, hogy rendkívül komolyan ellenőrizzük ezek felhasználását, illetve az ezekkel történő parkolást.
A tisztességes, becsületes pécsi polgárok, illetve a rokkantkártyára valóban rászorulók érdekében a mai naptól szigorú vizsgálatot rendeltem el az ügyben.
Az eredményesség érdekében pontos részleteket nem hozhatunk nyilvánosságra, annyit azonban szükségesnek tartok jelezni, a rendőrségen külön akciócsoport állt fel a napokban, akiknek csak az a feladata, hogy a rokkantkártyával parkolókat ellenőrizzék.

Úgy döntöttünk továbbá, hogy a jogszabályi keretek között, de a hagyományostól eltérő eszközöket is igénybe veszünk a kártáyát jogtalanul használók kiszűrésére, azonosítására, ezenkívül a térfigyelő-kamerák is nagyobb szerepet kapnak majd ebben a munkában, mint eddig.

Kötelességünk jelezni azt is, hogy nem csak a felhasználókra terjed majd ki a szigorított ellenőrzés, hanem azokra is, akik – például szakvéleményükkel – lehetővé tették a kártyák kiváltását, természetesen szintén a törvényi keretek között. Nyilvántartásunk szerint ugyanis riasztóan sok, 11.670 darab rokkantkártyát váltottak ki csak idén, április végéig Pécsett.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kártyával való visszaélés közokirat-hamisításnak minősül, ezért bűncselekmény, amely börtönbüntetéssel sújtható.


Dr. Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Pécs, 2011-06-03

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-06-05 19:46
Az a néhány -médiában megjelent- felszólítás is jótékony volt, ui. könnyedén találtam mozgássérültek részére felfestett parkolót üresen.

Régi igazság: csak érvényt kell szerezni a szabályoknak, következetesen kell fellépni a csalók ellen, s máris jobb a közérzetünk.

Köszönjük, hogy fékezik a gátlástalanokat !

Más:

Ha a parasztelosztób an=pécsi távolsági buszpályaudvar kitennék végre a DOHÁNYOZNI TILOS táblákat, ott is el lehetne kezdeni érvényt szerezni a 17 hónapja érvényben lévő pécsi, dohányzást visszaszorító határozatnak.

Kik a PANNON VOLÁN vezetői?
Tegyék már a dolgukat!
Azért fizetjük őket.
Rájuk nem vonatkoznak a pécsi közgyűlés által megszavazott tiltások?

Polgármester Úr!

Szíveskedjék felvállalni ennek az áldatlan helyzetnek a megszüntetését is!

A PÉCSI BUSZPÁLYAUDVARO N IS TILOS DOHÁNYOZNI!

A VOLÁN SOFŐRJEINEK ÉS VEZETŐINEK IS!!!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-06-05 15:52
Végre valami. Mondjuk közleményt jobb lett volna csak utána kiadni, mert most a csalók szépen elteszik a kártyát, amíg action van...
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés