Ismét Pécsett a virtuóz japán dobosok

Zene
PDF

A japán ütősegyüttes, a Gocoo 2009-ben már sikerrel szerepelt Pécsett. A Mátrix filmtrilógia zenei közreműködői ezúttal minden képzeletet felülmúló látvány- és hangzásvilággal érkeznek a Kodály Központba. Jegyek még kaphatók!

 

Egy japán közmondás szerint, ha kint zord az élet és fekete a világ, bent felvesszük a cseresznyeruhát. Amikor a GOCOO dobosai egyszerre lecsapnak a taiko dobokra, a legősibb hangzásvilág csendül fel a színpadon. A magával ragadó zene egy felhívás: nyíljunk ki mi magunk is, akár a szakura, azaz a cseresznye virágai.

A japán ütősegyüttesben hét nő és négy férfi mintegy 40 dobot, köztük tradicionális taiko-dobot és különböző experimentális hangszereket megszólaltatva ragadják magukkal a nézőket. A GOCOO rangos fesztiválok gyakori fellépői, Amerika, Európa, Ázsia után most Magyarországon, Pécsett a Kodály Központban láthatják az ütős zene kedvelői. A változatos ritmusok a legkülönbözőbb zenei stílusok rajongóit, a legkülönbözőbb korosztályok képviselőit ragadják magukkal. A fiatal zenészekből álló csapat a világ számos zenei stílusában megmerítkezett, így igencsak sokszínű produkcióval állnak a közönség elé.

A GOCOO azon túl, hogy közreműködtek a Mátrix filmtrilógia zenéjében, rengeteg televíziós reklámot is készítettek már. Az együttes olyan ismert fesztiválokon lépett fel, mint a Byron Bay Bluesfest, a WOMAD vagy a BOOM, de 2007-ben játszottak a Szigeten is. Turnéik során bejárták Amerikát, Európát, Mexikót, 2008-ban a Mawazine Fesztiválon mintegy 30.000 ember előtt léptek fel. 2009-ben a Newsweek Japan közreadott egy listát: „100 japán ember, aki átlépte a kulturális határokat és tündököl a világban” címmel, amelyre a GOCOO is felkerült.

A koncert 19 órakor kezdődik.

Jegyvásárlás a Jegymesteren, illetve a Kodály Központban lehetséges. Jegyár: 4900, 5900, 6900 forint

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-06-08 06:10
Talán két éve voltak Pécsett, iszonyú jók voltak. Ja jegyár nem semmi, de nekem akkor megérte!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés